Hoppa till huvudinnehåll

Ekonomiprogrammet

Har du siktet inställt på ett jobb i näringslivet eller har du haft funderingar på att någon gång starta ett eget företag? Kanske vet du redan nu att du vill läsa på ekonomiprogrammet eller juristlinjen på universitetet? Då är ekonomiprogrammet rätt för dig.

Profiler

Nya profiler

NYA SPÄNNANDE PROFILER

Nytt för i år att vi har flera nya profiler på våra ekonomiprogram. Välj den profil som väcker ditt intresse mest!

Högskoleförberedande

HÖGSKOLEFÖRBEREDANDE

Ekonomiprogrammet förbereder dig att studera på universitet eller högskola.

Svenska mästare UF

UNG FÖRETAGSAMHET

Genom att starta ett UF-företag på JENSEN får du följa med på en entreprenöriell resa!

Profiler Ekonomi

BUSINESS & ECONOMICS
Our first business programme with an International, English profile. Whether you want to pursue studies at University in Sweden or abroad, a fluency and proficiency in English will be a necessity.

FÖRETAGS- & NATIONALEKONOMI
På profilen ger vi den bästa förberedelsen för högskolan med studier i nationalekonomi och företagsekonomi - det som ingår i basåret på Ekonomlinjen - men på gymnasienivå.

MANAGEMENT
För dig som vill ha en gedigen ekonomutbildning och som vill förbereda dig för en ledarroll i näringslivet i framtiden. Du får också starta och driva ett eget företag inom ramen för UF.

REDOVISNING & FINANS
Redovisning, företagsvärdering och aktiemarknad - det är områden vi djupdyker mer i på denna profil på ekonomiprogrammet. Detta är en avancerad profil för dig som har siktet inställt på en civilekonomexamen. Du får också starta och driva ett eget företag inom ramen för UF.

JURIDIK
Juridikinriktningen på ekonomiprogrammet ger fördjupning inom humaniora och juridik. Vi deltar i bland annat i juridik-SM.

INTERNATIONELL RÄTT
Ett väl fungerande internationellt rättssystem behövs för att kunna skydda folk i världens länder. 

INTERNATIONELL EKONOMI
Lär dig om hur ekonomi fungerar i ett globalt perpektiv på gymnasiet. Internationell ekonomi är en gren inom nationalekonomin, där studeras varuhandeln mellan olika länder, men också andra variabler såsom investeringar, transaktioner och migration.

MANAGEMENT & ENTREPRENÖRSKAP
Lockas du av att vara din egna chef? Ekonomiprogrammet med inriktningen management och entreprenörskap ger dig alla verktyg du behöver i att starta och driva företag. Genom UF kommer du att tränas i att bedriva din egen affärsverksamhet under din skoltid.

MARKETING & RETAIL
Utbilda dig för en karriär inom marknadsföring och retail! Lär dig om inköp och marknadsföring och den globala ekonomin på gymnasiet.

 

Om Ekonomiprogrammet

Internationellt framgångsrika företag är grunden till Sveriges välstånd. Hur kommer det sig att Sverige har haft så många entreprenörer som byggt världsledande företag i sin bransch? Några exempel är IKEA, H&M, SKF och Spotify.

Internationellt framgångsrika företag är grunden till Sveriges välstånd. Hur kommer det sig att Sverige har haft så många entreprenörer som byggt världsledande företag i sin bransch? Företagande och handel mellan länder är grunden för våra industrialiserade och specialiserade samhällen.

 

 

“Price is what you pay. Value is what you get.”

– Warren Buffet

 

INRIKTNINGAR INOM EKONOMI

 

Ekonomiprogrammet på JENSEN gymnasium ger en bred och djup kunskap om ekonomi i flera olika dimensioner. Precis som på högskolan, men i gymnasieformat, ger ekonomiprogrammet på JENSEN även kunskaper om företags- och nationalekonomi. Vi erbjuder ett flertal profiler med fokus på olika områden inom ekonomi. 

BUSINESS & ECONOMICS

Norra (Sthlm)

FÖRETAGS- & NATIONALEKONOMI

Eskilstuna
Helsingborg
Karlstad
Kristianstad
Linköping
Uppsala 
Norra (Sthlm)

REDOVISNING & FINANS

Göteborg
Linköping
Södra (Sthlm)
Uppsala
Västerås 

 

MANAGEMENT & ENTREPRENÖRSKAP

Örebro

MARKETING & RETAIL 

Lund

MANAGEMENT

Malmö
Södra (Sthlm)

INTERNATIONELL EKONOMI

Jönköping

 

Gymnasietest

Det är inte lätt att veta vilken skola man ska välja eller vilket program. Vad är det som egentligen är viktigt och hur gör man om man faktiskt inte vet vad man vill göra i framtiden? Gör vårt programtest för att se vilket program vi tror passar dig bäst.

Gör testet

 

Karriär på JENSEN

Har du höga ambitioner och ett starkt engagemang för människors utveckling? Bli en del av ett innovativt familjeföretag som arbetar mot att vara Sveriges bästa utbildningsföretag. 

Lediga jobb