Hoppa till huvudinnehåll

Ekonomi

Har du siktet inställt på ett jobb i näringslivet eller har du haft funderingar på att någon gång starta ett eget företag? Kanske vet du redan nu att du vill läsa på ekonomiprogrammet eller juristlinjen på universitetet? Då är ekonomiprogrammet rätt för dig.

Profiler


Nya profiler

NYA SPÄNNANDE PROFILER

Nytt för i år att vi har flera nya profiler på våra program. Välj den profil som väcker ditt intresse mest!

Högskoleförberedande

HÖGSKOLEFÖRBEREDANDE

Programmet förbereder dig att studera på universitet eller högskola.

Svenska mästare UF

UNG FÖRETAGSAMHET

Genom att starta ett UF-företag på JENSEN får du följa med på en entreprenöriell resa!

Våra profiler

BUSINESS & ECONOMICS
Our first business programme with an International, English profile. Whether you want to pursue studies at University in Sweden or abroad, a fluency and proficiency in English will be a necessity.

FÖRETAGS- & NATIONALEKONOMI
På profilen ger vi den bästa förberedelsen för högskolan med studier i nationalekonomi och företagsekonomi - det som ingår i basåret på Ekonomlinjen - men på gymnasienivå.

MANAGEMENT
För dig som vill ha en gedigen ekonomutbildning och som vill förbereda dig för en ledarroll i näringslivet i framtiden. Du får också starta och driva ett eget företag inom ramen för UF.

REDOVISNING & FINANS
Redovisning, företagsvärdering och aktiemarknad - det är områden vi djupdyker mer i på denna profil. Detta är en avancerad profil för dig som har siktet inställt på en civilekonomexamen. Du får också starta och driva ett eget företag inom ramen för UF.

JURIDIK
Juridikinriktningen ger fördjupning inom humaniora och juridik. Vi deltar i bland annat i juridik-SM.

INTERNATIONELL RÄTT
Ett väl fungerande internationellt rättssystem behövs för att kunna skydda folk i världens länder. 

INTERNATIONELL EKONOMI
Lär dig om hur ekonomi fungerar i ett globalt perpektiv. Internationell ekonomi är en gren inom nationalekonomin, där studeras varuhandeln mellan olika länder, men också andra variabler såsom investeringar, transaktioner och migration.

MANAGEMENT & ENTREPRENÖRSKAP
Lockas du av att vara din egna chef? Inriktningen management och entreprenörskap ger dig alla verktyg du behöver i att starta och driva företag. Genom UF kommer du att tränas i att bedriva din egen affärsverksamhet under din skoltid.

MARKETING & RETAIL
Utbilda dig för en karriär inom marknadsföring och retail! Lär dig om inköp och marknadsföring och den globala ekonomin.

 

Om Ekonomiprogrammet

Internationellt framgångsrika företag är grunden till Sveriges välstånd. Hur kommer det sig att Sverige har haft så många entreprenörer som byggt världsledande företag i sin bransch? Företagande och handel mellan länder är grunden för våra industrialiserade och specialiserade samhällen.

Ekonomiprogrammet på JENSEN ger en bred och djup kunskap om ekonomi i flera olika dimensioner. Precis som på högskolan - men i gymnasieformat - ger ekonomiprogrammet på JENSEN kunskaper om företags- och nationalekonomi.

 

 

“Price is what you pay. Value is what you get.”

– Warren Buffet

 

Gymnasietest

Det är inte lätt att veta vilken skola man ska välja eller vilket program. Vad är det som egentligen är viktigt och hur gör man om man faktiskt inte vet vad man vill göra i framtiden? Gör vårt programtest för att se vilket program vi tror passar dig bäst.

Gör testet

 

Karriär på JENSEN

Har du höga ambitioner och ett starkt engagemang för människors utveckling? Bli en del av ett innovativt företag som arbetar mot att vara Sveriges bästa utbildningsföretag. 

Lediga jobb