Hoppa till huvudinnehåll

Ekonomi

Har du siktet inställt på ett jobb i näringslivet eller har du haft funderingar på att någon gång starta ett eget företag? Kanske vet du redan nu att du vill läsa på ekonomiprogrammet eller juristlinjen på universitetet? Då är ekonomiprogrammet rätt för dig.

Profiler


Nya profiler

NYA SPÄNNANDE PROFILER

Nytt för i år att vi har flera nya profiler på våra program. Välj den profil som väcker ditt intresse mest!

Högskoleförberedande

HÖGSKOLEFÖRBEREDANDE

Programmet förbereder dig att studera på universitet eller högskola.

Svenska mästare UF

UNG FÖRETAGSAMHET

Genom att starta ett UF-företag på JENSEN får du följa med på en entreprenöriell resa!

Våra profiler

FÖRETAGS- & NATIONALEKONOMI
På profilen ger vi den bästa förberedelsen för högskolan med studier i nationalekonomi och företagsekonomi - det som ingår i basåret på Ekonomlinjen - men på gymnasienivå.

MANAGEMENT
För dig som vill ha en gedigen ekonomutbildning och som vill förbereda dig för en ledarroll i näringslivet i framtiden. Du får också starta och driva ett eget företag inom ramen för UF.

MARKETING
På profilen får du utveckla din kreativa sida som ekonom! Vi får djupa kunskaper i handelns transformation från butiker till E-handel, konsumentbeteende, beslutsteori och fördjupning inom marknadsföring och grafisk kommunikation.

REDOVISNING & FINANS
Redovisning, företagsvärdering och aktiemarknad - det är områden vi djupdyker mer i på denna profil. Detta är en avancerad profil för dig som har siktet inställt på en civilekonomexamen. Du får också starta och driva ett eget företag inom ramen för UF.

JURIDIK
Juridikinriktningen ger fördjupning inom humaniora och juridik. Vi deltar i bland annat i juridik-SM.

IDROTTSPROFIL
För dig med höga ambitioner med både studier och idrott finns möjlighet att läsa Ekonomi på JENSEN kombinerat med elitryttarsatsning på Runsten Equestrian!

 

Om Ekonomiprogrammet

Internationellt framgångsrika företag är grunden till Sveriges välstånd. Hur kommer det sig att Sverige har haft så många entreprenörer som byggt världsledande företag i sin bransch? Företagande och handel mellan länder är grunden för våra industrialiserade och specialiserade samhällen.

Ekonomiprogrammet på JENSEN ger en bred och djup kunskap om ekonomi i flera olika dimensioner. Precis som på högskolan - men i gymnasieformat - ger ekonomiprogrammet på JENSEN kunskaper om företags- och nationalekonomi.

 

 

“Price is what you pay. Value is what you get.”

– Warren Buffet

 

Programtest

Det är inte lätt att veta vilken skola man ska välja eller vilket program. Vad är det som egentligen är viktigt och hur gör man om man faktiskt inte vet vad man vill göra i framtiden? Gör vårt programtest för att se vilket program vi tror passar dig bäst.

Gör testet

JENSEN Gymnasium

För dig med höga ambitioner med både studier och idrott finns nu möjlighet att läsa Ekonomi på JENSEN gymnasium Norra kombinerat med elitryttarsatsning på Runsten Equestrian! 

Schemat för idrottsklassen är specialanpassat för att kunna ha tid för din ridning 4-5 eftermiddagar i veckan. Du läser Specialidrott- ridning 1 & 2 som individuellt val där skolan samarbetar med din tränare.

Läs mer

Karriär på JENSEN

Har du höga ambitioner och ett starkt engagemang för människors utveckling? Bli en del av ett innovativt företag som arbetar mot att vara Sveriges bästa utbildningsföretag. 

  jobba med oss