Hoppa till huvudinnehåll

Ekonomi

Har du siktet inställt på ett jobb i näringslivet eller har du haft funderingar på att någon gång starta ett eget företag? Kanske vet du redan nu att du vill läsa på ekonomiprogrammet eller juristlinjen på universitetet? Då är ekonomiprogrammet rätt för dig.

Inriktning – Ekonomi Inriktning – Juridik


Universitets- och högskoleförberedande program

Internationellt framgångsrika företag är grunden till Sveriges välstånd. Hur kommer det sig att Sverige har haft så många entreprenörer som byggt världsledande företag i sin bransch? Några exempel är IKEA, H&M, SKF och nu Spotify. Företagande och handel mellan länder är grunden för våra industrialiserade och specialiserade samhällen. Ekonomiprogrammet passar dig som har siktet inställt på en karriär i näringslivet. Du kommer också att göra skarpa case utifrån problemställningar i verkliga företag.

Inriktning Ekonomi


Tonvikten på inriktningen ligger inom företagsekonomi och entreprenörskap. I inriktningen ekonomi ingår matematik 3b vilket är ett vanligt behörighetskrav för vidare studier inom ekonomi. Om du väljer ekonomiinriktningen kommer du ha möjlighet att bli Diplomerad Gymnasieekonom. Det innebär att du är redo att börja arbeta direkt efter studenten eller för att jobba extra som exempelvis ekonomi- eller marknadsassistent parallellt med dina vidare studier. 

Här kan du läsa programmet 

Inriktning Juridik


När du läser inriktning Juridik kommer du exempelvis lära dig hur det svenska rättsväsendet fungerar, men även hur man dömer i en rättegång. Förutom kurser inom företagsekonomi får du läsa juridiska översiktskurser inom affärsjuridik, Privatjuridik samt även fördjupa dig inom filosofi, psykologi och retorik.

Här kan du läsa programmet 

 

Inriktning Handel


Är du intresserad av handel ur ett internationellt perspektiv? Vilka är orsakerna till att vi går mot en alltmer globaliserad värld och hur påverkar det olika länder. Varför expanderar företag internationellt och hur fungerar olika branscher som verkar i flera länder? Du får starta och driva ett eget företag genom Ung företagsamhet och i utbildningen ingår praktik en dag i veckan.

Här kan du läsa programmet 

Skåne

 

Stockholm

 

Övriga Sverige
Jönköping

 

JENSEN Gymnasium

"JENSEN har ett effektivt schema vilket innebär att jag går i skolan varannan vecka på förmiddagen och varannan vecka på eftermiddagen. Schemat kräver egen planering och en del självstudier vilket är perfekt för mig då jag behöver anpassa mina studier efter min ridning. När jag har eftermiddagslektioner kan jag träna på förmiddagen och tvärtom. JENSENs schema är perfekt för dig som vill kombinera skolan med en idrott!"
- Rasmus Svensson, åk 3

Läs mer

Karriär på JENSEN

Har du höga ambitioner och ett starkt engagemang för människors utveckling? Bli en del av ett innovativt företag som arbetar mot att vara Sveriges bästa utbildningsföretag. 

  jobba med oss