Program

På JENSEN gymnasium läser du samma gemensamma ämnen, program- och inriktningsämnen som på andra skolor. Men för samtliga program kan vi erbjuda intressanta profiler som gör dig extra väl förberedd för studier och arbetsliv. Allt inom ramen för vårt utbildningskoncept, Träning för verkligheten.

Vi har behöriga och kunniga studie- och yrkesvägledare som kan svara på dina frågor kring program, kurser, behörighet och meritpoäng. Har du frågor är du välkommen att höra av dig till oss, du hittar mer info under Kontakt.

Ny profil Kriminologi på Samhällsprogrammet!

Tycker du att det är intressant att analysera mänskligt beteende, diskutera varför människor agerar som de gör i olika situationer och vill arbeta med människor i framtiden? 

Rättsvetenskap & kriminologi är i fokus, du gör en djupdykning inom beteendevetenskapen och lär dig mer om hur kriminellt beteende skapas. Du har ett brinnande intresse för områden som brott och straff, rättspsykologi, och sociologi och du vill göra skillnad. Profilen riktar sig till dig som lockas av yrken som polis, psykolog, socionom och yrken där du har nära kontakt med andra människor.

I så fall kommer samhällsvetenskapsprogrammet med profilen Kriminologi på JENSEN gymnasium att passa dig perfekt!

 

Ekonomiprogrammet

Våra profiler:
Juridik, Redovisning & Finans


Naturprogrammet

Våra profiler:
Natur


Samhällsprogrammet

Våra profiler:
Statsvetenskap, Kriminologi 


Teknikprogrammet

Våra profiler:
Systemvetare