Program

På JENSEN gymnasium läser du samma gemensamma ämnen, program- och inriktningsämnen som på andra skolor. Men för samtliga program kan vi erbjuda intressanta profiler som gör dig extra väl förberedd för studier och arbetsliv. Allt inom ramen för vårt utbildningskoncept, Träning för verkligheten.

Vi har behöriga och kunniga studie- och yrkesvägledare som kan svara på dina frågor kring program, kurser, behörighet och meritpoäng. Har du frågor är du välkommen att höra av dig till oss, du hittar mer info under Kontakt.

 

Ekonomiprogrammet

Våra profiler:

Juridik (JUR)
Ekonomiprogrammet – juridik passar dig som är intresserad av lag och rätt och vill lära dig att förstå arbetet i domstolar. Du får möjligheten att arbeta med våra viktigaste lagar och en bättre förståelse för vårt samhälle i stort. Vi varvar klassrumsundervisning med case där du får hjälpa personer och företag att lösa juridiska problem. Det kan handla om till exempel ett brott, en vårdnadstvist, mänskliga rättigheter eller att fördjupa dig i ett tidigare rättsfall. En viktig del inom juridik är också att kunna visa sina kunskaper och arbeta praktiskt. Du får möjligheten att delta i rättegångsspel och öva på att skriva juridiska dokument. Dessutom kommer du kunna arbeta med juridik i andra ämnen för att få en bred inblick i ämnet och göra undervisningen både roligare och mer verklighetsbaserad. Vi gör studiebesök på exempelvis advokatbyråer och domstolar och får själva besök av advokater, poliser och andra som arbetar med juridik. Ekonomiprogrammet - juridik är en bra start för dig som sen vill läsa juridik på universitetet. 

Företagsekonomi & Finansering (EKO)
Här får du kunskaper inom företagande och ekonomi för att kunna driva ett eget företag inom ramen för UF i årskurs 3 med marknadsföring, presentationsteknik och analys som bas. Dina praktiska verktyg kombineras med områden så som företagsvärdering och aktiemarknad där vi djupdyker i på denna profil för att förbereda dig som har siktet inställt på en civilekonomexamen för fortsatta studier. Träning för verkligheten!


Naturprogrammet

Våra profiler:

Natur (NAT)
På naturprogrammet på JENSEN är en teoretiskt avancerad utbildning och ger en bred och djup kunskap om naturvetenskap i flera olika dimensioner. I våra laborationssalar får du även praktiskt utöva naturvetenskaplig forskning. Du kommer att utveckla dina förmågor som kreativ problemlösare genom att experimentera och testa dig fram.


Samhällsprogrammet

Våra profiler:

Statsvetenskap (SAM)
Är du intresserad av samhällsfrågor, hur världen utvecklas samt vill följa hur politiken ändras i snabb takt? Programmet ger fördjupade kunskaper inom politik, handel, globalisering, klimat, demokrati och migration. Vi lägger ett stort  fokus på upplevelsebaserat lärande och utöver arbete med rollspel besöker vi organisationer och myndigheter för att förankra studierna i verkligheten. 

Kriminologi (BET)

Rättsvetenskap & kriminologi är i fokus, du gör en djupdykning inom beteendevetenskapen och lär dig mer om hur kriminellt beteende skapas. Du har ett brinnande intresse för områden som brott och straff, rättspsykologi, och sociologi och du vill göra skillnad. Profilen riktar sig till dig som lockas av yrken som polis, psykolog, socionom och yrken där du har nära kontakt med andra människor.


Teknikprogrammet

Våra profiler:

Systemvetenskap (INF)
Vill du vara med och leda den tekniska utvecklingen i framtiden? Då kan Teknikprogrammet med IT-inriktning på JENSEN vara rätt för dig! En bred teoretisk utbildning med inslag av praktik där du får tillämpa problemlösning i verkliga case. IT- inriktningen ger dig många valmöjligheter för högre studier eller jobb i framtiden. Programmet ger behörighet till fortsatta studier på universitet och teknisk högskola.