Program

På JENSEN gymnasium läser du samma gemensamma ämnen, program- och inriktningsämnen som på andra skolor. Men för samtliga program kan vi erbjuda intressanta profiler som gör dig extra väl förberedd för studier och arbetsliv. Allt inom ramen för vårt utbildningskoncept, Träning för verkligheten.

Vi har behöriga och kunniga studie- och yrkesvägledare som kan svara på dina frågor kring program, kurser, behörighet och meritpoäng. Har du frågor är du välkommen att höra av dig till oss, du hittar mer info under Kontakt.

 

Ekonomiprogrammet

Våra profiler:

Juridik (JUR)
Ekonomiprogrammet med inriktning juridik ger dig en bred utbildning med många valmöjligheter. Programmet ger dig fördjupad kunskap inom ekonomi, lagar och regler. Du kommer lära dig mycket om det svenska rättsväsendet, besöka rättegångar och lära dig vad som avgör utfallet av domen. Rollspel och rättegångsspel är centrala delar för att träna dina teoretiska kunskaper längs med vägens gång. 

Företagsekonomi & Finansering (EKO)
Här får du kunskaper inom företagande och ekonomi för att kunna driva ett eget företag inom ramen för UF i årskurs 3 med marknadsföring, presentationsteknik och analys som bas. Dina praktiska verktyg kombineras med områden så som företagsvärdering och aktiemarknad där vi djupdyker i på denna profil för att förbereda dig som har siktet inställt på en civilekonomexamen för fortsatta studier. Träning för verkligheten!


Naturprogrammet

Våra profiler:

Natur (NAT)
På naturprogrammet på JENSEN är en teoretiskt avancerad utbildning och ger en bred och djup kunskap om naturvetenskap i flera olika dimensioner. I våra laborationssalar får du även praktiskt utöva naturvetenskaplig forskning. Du kommer att utveckla dina förmågor som kreativ problemlösare genom att experimentera och testa dig fram.


Samhällsprogrammet

Våra profiler:

Statsvetenskap (SAM)
Är du intresserad av samhällsfrågor, hur världen utvecklas samt vill följa hur politiken ändras i snabb takt? Programmet ger fördjupade kunskaper inom politik, handel, globalisering, klimat, demokrati och migration. Vi lägger ett stort  fokus på upplevelsebaserat lärande och utöver arbete med rollspel besöker vi organisationer och myndigheter för att förankra studierna i verkligheten. 

Kriminologi (BET)

Rättsvetenskap & kriminologi är i fokus, du gör en djupdykning inom beteendevetenskapen och lär dig mer om hur kriminellt beteende skapas. Du har ett brinnande intresse för områden som brott och straff, rättspsykologi, och sociologi och du vill göra skillnad. Profilen riktar sig till dig som lockas av yrken som polis, psykolog, socionom och yrken där du har nära kontakt med andra människor.


Teknikprogrammet

Våra profiler:

Systemvetare (INF)
Vill du vara med och leda den tekniska utvecklingen i framtiden? Då kan Teknikprogrammet med IT-inriktning på JENSEN vara rätt för dig! En bred teoretisk utbildning med inslag av praktik där du får tillämpa problemlösning i verkliga case. IT- inriktningen ger dig många valmöjligheter för högre studier eller jobb i framtiden. Programmet ger behörighet till fortsatta studier på universitet och teknisk högskola.