Program

På JENSEN gymnasium läser du samma gemensamma ämnen, program- och inriktningsämnen som på andra skolor. Men för samtliga program kan vi erbjuda intressanta profiler som gör dig extra väl förberedd för studier och arbetsliv. Allt inom ramen för vårt utbildningskoncept, Träning för verkligheten.

Nedan kan du se vilka program vi erbjuder. I varje programblad finns en lista med alla kurser som ingår i respektive program. Under våra öppna hus kan du ställa frågor kring program, kurser, behörighet och meritpoäng. Om du vill prova på JENSEN går det också bra. Du hittar mer info på startsidan

Ekonomiprogrammet

Våra profiler:

Företagsekonomi (EK)
Genom profilinfärgning blir din undervisning inte bara roligare utan även mer verklighetsbaserad. Redan från första dagen färgar vi lektioner, uppgifter och examinationer utifrån den profil du valt. Att få pröva dina nya kunskaper inom bl.a. företagsekonomi gör du exempelvis via case vilket ger dig inblick i hur ett företag fungerar i verkligheten och är en viktig del av din undervisning på JENSEN. När vi jobbar med case tar vi fasta på dina praktiska förmågor och färdigheter. Casen är verklighetsbaserade och utvecklar också din sociala förmåga. Vi har även ett gott samarbete med det lokala näringslivet när vi har JENSEN-nästet - där du lär dig att starta och driva ett eget företag i sann JENSEN-anda, träning för verkligheten! 

Juridik (JUR)
Programmet ger dig fördjupad kunskap inom ekonomi, lagar och regler. Du kommer lära dig mycket om det svenska rättsväsendet, till exempel hur man dömer i en rättegång i form av rättegångsspel tillsammans med externa samarbetspartners. Förutom breda ämnen som samhällskunskap, psykologi och internationella relationer läser du bland annat företagsekonomi, privatjuridik, affärsjuridik samt rätten och samhället. Efter utbildningen kan du till exempel utbilda dig till advokat, polis, åklagare eller statsvetare. Under utbildningen lär du dig också att starta och driva ett eget företag och får möjlighet att följa med på bildningsresor. 


Naturprogrammet

Våra profiler:

Life Science (NA)
Naturvetenskapliga programmet på JENSEN är en teoretiskt avancerad utbildning och ger en bred och djup kunskap om naturvetenskap i flera olika dimensioner. Precis som på högskolan - men i gymnasieformat - ger naturprogrammet på JENSEN kunskaper om biologi, matematik, kemi, fysik. Du kommer att utveckla dina förmågor som kreativ problemlösare genom att experimentera och testa dig fram. På JENSEN genomför vi studiebesök och på detta sätt erbjuds du en djupare inblick i hur det är att arbeta inom yrken kopplade till naturvetenskap och forskning. 


Samhällsprogrammet

Våra profiler:

Kriminologi (BET)
På Samhällsprogrammet inriktning Kriminologi gör du en djupdykning inom beteendevetenskapen och lär dig mer om bland annat hur kriminellt beteende skapas, varför vi ser visst beteende som mer normalt än annat, hur den svenska kriminalvården fungerar och vad människor gör för att skapa ett bra liv för sig själva och de runtomkring. 
Du har ett brinnande intresse för områden som brott och straff, rättspsykologi, samhällsfrågor och sociologi och du vill göra skillnad. Profilen riktar sig till dig som lockas av yrken som polis, kriminalvårdare/tekniker, socionom och yrken där du har nära kontakt med andra människor.