Program

På JENSEN gymnasium läser du samma gemensamma ämnen, program- och inriktningsämnen som på andra skolor. Men för samtliga program kan vi erbjuda intressanta profiler som gör dig extra väl förberedd för studier och arbetsliv. Allt inom ramen för vårt utbildningskoncept, Träning för verkligheten.

Nedan kan du se vilka program vi erbjuder. I varje programblad finns en lista med alla kurser som ingår i respektive program. Under våra öppna hus kan du ställa frågor kring program, kurser, behörighet och meritpoäng. Om du vill prova på JENSEN går det också bra. Du hittar mer info på startsidan

Ekonomiprogrammet

Våra profiler:

Företagsekonomi (EK)
Genom profilinfärgning blir din undervisning inte bara roligare utan även mer verklighetsbaserad. Redan från första dagen färgar vi lektioner, uppgifter och examinationer utifrån den profil du valt. Att få pröva dina nya kunskaper inom bl.a. företagsekonomi gör du exempelvis via case vilket ger dig inblick i hur ett företag fungerar i verkligheten och är en viktig del av din undervisning på JENSEN. När vi jobbar med case tar vi fasta på dina praktiska förmågor och färdigheter. Casen är verklighetsbaserade och utvecklar också din sociala förmåga. Vi har även ett gott samarbete med det lokala näringslivet när vi har JENSEN-nästet - där du lär dig att starta och driva ett eget företag i sann JENSEN-anda, träning för verkligheten! 

Juridik (JUR)
Ekonomiprogrammet – juridik passar dig som är intresserad av lag och rätt och vill lära dig att förstå arbetet i domstolar. Du får möjligheten att arbeta med våra viktigaste lagar och en bättre förståelse för vårt samhälle i stort. Vi varvar klassrumsundervisning med case där du får hjälpa personer och företag att lösa juridiska problem. Det kan handla om till exempel ett brott, en vårdnadstvist, mänskliga rättigheter eller att fördjupa dig i ett tidigare rättsfall. En viktig del inom juridik är också att kunna visa sina kunskaper och arbeta praktiskt. Du får möjligheten att delta i rättegångsspel och öva på att skriva juridiska dokument. Dessutom kommer du kunna arbeta med juridik i andra ämnen för att få en bred inblick i ämnet och göra undervisningen både roligare och mer verklighetsbaserad. Vi gör studiebesök på exempelvis advokatbyråer och domstolar och får själva besök av advokater, poliser och andra som arbetar med juridik. Ekonomiprogrammet - juridik är en bra start för dig som sen vill läsa juridik på universitetet. 


Naturprogrammet

Våra profiler:

Kriminologi (NA)
På Naturprogrammet Kriminologi får du en naturvetenskaplig utbildning och full behörighet med en intressant twist. Du kommer att lära dig mer om DNA-analyser, forensik, krigargener och hur du kartlägger en brottsplats. Dessutom gör du en djupdykning inom beteendevetenskapen och lär dig mer om hur kriminellt beteende skapas, varför vissa blir seriemördare och hur en rättspsykiatrisk undersökning går till. I profilen ingår fördjupande studiebesök på företag, laboratorier och myndigheter. Dessutom genom profilinfärgning blir din undervisning inte bara roligare utan även mer verklighetsbaserad. Redan från första dagen färgar vi lektioner, uppgifter och examinationer utifrån den profil du valt.


Samhällsprogrammet

Våra profiler:

Kriminologi (BET)
På Samhällsprogrammet inriktning Kriminologi gör du en djupdykning inom beteendevetenskapen och lär dig mer om bland annat hur kriminellt beteende skapas, varför vi ser visst beteende som mer normalt än annat, hur den svenska kriminalvården fungerar och vad människor gör för att skapa ett bra liv för sig själva och de runtomkring. 
Du har ett brinnande intresse för områden som brott och straff, rättspsykologi, samhällsfrågor och sociologi och du vill göra skillnad. Profilen riktar sig till dig som lockas av yrken som polis, kriminalvårdare/tekniker, socionom och yrken där du har nära kontakt med andra människor.