Helsingborg

Om skolan

 

JENSEN gymnasium i Helsingborg slog upp portarna 2009. Vi finns i fräscha lokaler på Kaliforniegatan i centrala Helsingborg, nära till både tåg- och bussförbindelser.

Vi finns till för dig som har höga ambitioner! Det kan vara akademiska ambitioner eller att bli entreprenör, säljare eller projektledare. Eller varför inte både och? Vi sätter ribban högt både vad gäller att förbereda dig för högre studier samt för näringslivet och företagande.

Vad utmärker JENSEN i Helsingborg?

Positiv studiekultur

Vi lyssnar ofta och noga på våra elevers önskemål och engagerar våra elever i hur vi ska förbättra skolan. I våra utvärderingar framgår det tydligt att vi har kompetenta och uppskattade lärare med hög behörighet. Våra lärare hjälper alltid våra elever att ta nästa steg i sin kunskapsutveckling för att nå sina mål. Vi har en positiv studiekultur på vår skola och vi lägger stort fokus på ordning och arbetsro. Eleverna upplever stor trygghet och uppskattar den lilla skolan där alla känner alla.

Bildningsresa i Europa

Varje år får elever som läser fortsättningsstegen i moderna språk möjlighet att åka på bildningsresa någonstans i Europa. Vi har tidigare besökt Bryssel, Paris, Berlin, Madrid, Malaga m.m. Där får de bland annat använda sina språkkunskaper och tränas för verkligheten på riktigt.

Tradition

Vi har flera återkommande traditioner på skolan för att öka lusten till lärande och för att du ska få nya vänner för livet. Vi har bland annat nobelmiddag, brännbollsturnering, paddling, vandring, cykling, övernattning och olika typer av temadagar.  

Bilder på skolan:

Bild
1000x670_entre
Bild
1000x670_jgh_uppehallsrum
Välkommen att kontakta mig om du har några frågor!