Program

 På JENSEN gymnasium Lund läser du samma gemensamma ämnen, program- och inriktningsämnen som på andra skolor. Men för samtliga program kan vi erbjuda intressanta profiler som gör dig extra väl förberedd för studier och arbetsliv. Allt inom ramen för vårt utbildningskoncept, Träning för verkligheten.

Vi kommer till en början att erbjuda följande program:

Ekonomiprogrammet

Våra profiler:

Juridik (JUR)
Ekonomiprogrammet med profil juridik ger dig fördjupad kunskap inom ekonomi, lagar och rättspraxis. Du får kunskap om det svenska rättsväsendet, vi besöker rättegångar och du får lära dig vad som avgör utfallet av domen, men även träna på att skriva och tolka juridiska dokument. Genom profilinfärgning blir din undervisning inte bara roligare utan även mer verklighetsbaserad. Profilen är ett bra val för dig som vill läsa vidare på juristprogrammet efter gymnasiet.

Management(EKO)
Ekonomiprogrammet med profil Management är för dig som vill ha en gedigen ekonomiutbildning och fördjupa dig i ledarskap, företagsekonomi och marknadsföring. Kanske vill du förbereda dig för en ledarroll inom näringslivet i framtiden? Du får också starta och driva ett eget företag inom ramen för Ung Företagsamhet. Profilen är ett bra val om du funderar på att läsa vidare till civilekonom efter gymnasiet. 


Samhällsprogrammet

Våra profiler:

Statsvetenskap (SAM)
Samhällsvetenskapsprogrammet med profil statsvetenskap ger dig fördjupade kunskaper inom de stora politiska frågorna såsom globalisering, klimat, demokrati och migration. Du får möjlighet att utveckla dina kunskaper både i teori och praktik och får lära dig metoder för att kunna analysera, debattera och argumentera kring samhällsfrågor med ett källkritiskt och reflekterande förhållningssätt. Kanske är du en framtida statsvetare eller diplomat? 

Juridik & Kriminologi (BET)
Samhällsprogrammet med inriktning Juridik & Kriminologi fokuserar på frågor som varför vissa blir kriminella. Vi tittar på olika orsaker men även de juridiska konsekvenserna. Hur fungerar egentligen en rättegång? Vi varvar klassrumsundervisningen med kriminalcase samt studiebesök på bland annat tingsrätten och besök av föreläsare. Vi jobbar med infärgning i alla våra ämnen där du bland annat spelar rättegångsspel och får inblick i det kriminaltekniska där vi analyserar fingeravtryck.

Idrott & Ledarskap (BET)
På samhällsvetenskapsprogrammet med profil idrott & ledarskap får du kunskap kring idrottsvärldens mentala utmaningar samt tränas till att kunna förbereda, utmana, leda och prestera på en högre nivå. Du kommer att lära dig mer kring självledarskap för att både kunna kontrollera och styra din egen utveckling. Ledarskap är en del av idrottspsykologin och innehåller kommunikation, personlig utveckling, motivation och inlärning. Profilen passar dig som vill arbeta med yrken som handlar om att leda andra. 


Försäljnings- och serviceprogrammet
Entreprenörskap
Lär dig hur ett företag drivs, hur en affärsidé kommer till och hur man arbetar i projekt. Du får kunskaper om ekonomi, marknadsföring, vikten av att ha nöjda kunder och hur du kan få dem att köpa just dina produkter eller tjänster. Utbildningen innehåller bland annat kurser inom praktisk marknadsföring, företagande och entreprenörskap samt företagsekonomi. Du får starta och driva ett eget företag genom Ung Företagsamhet och i utbildningen ingår minst 15 veckors arbetsplatsförlagt lärande (APL).


Vi är skolan för dig som har höga ambitioner och vill satsa både på dina studier och din sport och samtidigt få verktyg för att må bra och hitta balans i livet.

Kombinera idrott och studier