Program

På JENSEN gymnasium läser du samma gemensamma ämnen, program- och inriktningsämnen som på andra skolor. Men för samtliga program kan vi erbjuda intressanta profiler som gör dig extra väl förberedd för studier och arbetsliv. Allt inom ramen för vårt utbildningskoncept, Träning för verkligheten.

Idrottsutbildning

Många av våra elever pendlar till skolan eftersom vårt speciella schema gör det lättare att planera sin egen tid och få ihop både idrott och studier. Vi är skolan för dig som har höga ambitioner och vill satsa både på dina studier och din sport och samtidigt få verktyg för att må bra och hitta balans i livet.

VAD INGÅR I IDROTTSUTBILDNINGEN?
• Träning på skoltid inom din idrott.
• Individuellt framtagna träningsprogram.
• Idrottsteori vid återkommande teoripass.
• Träning, undervisning och stöttning från både klubbtränare och behörig lärare.
• Du tar del av de delar i JENSEN gymnasiums koncept som främjar hälsa och goda prestationer, såsom daglig mental träning, hälsosam mat och en sockerfri skoldag.

HUR SÖKER MAN?
Du söker som vanligt till det gymnasieprogram som du är intresserad av. Som individuellt val
väljer du Idrott och hälsa 1- specialisering och Idrott och hälsa 2- specialisering. Det är inom ramen för dessa kurser som träningen genomförs. Individuella valen gör du när du påbörjat utbildningen hos oss. 

Vi har behöriga och kunniga studie- och yrkesvägledare som kan svara på dina frågor kring program, kurser, behörighet och meritpoäng. Passa på att besöka oss på Öppet hus och ställ frågor eller hör av dig för att boka in ett besök där du får följa en klass under en skoldag!

Frågor om våra program hänvisas till Rektor Anna Ljunggren, 
anna.ljunggren@jenseneducation.se 

 

Ekonomiprogrammet

Våra profiler:
Juridik, Management, Redovisning & Finans


Samhällsprogrammet

Våra profiler:
Statsvetenskap, Kriminologi, Idrott & ledarskap