Hoppa till huvudinnehåll

Göteborg

JENSEN gymnasium Göteborg

JENSEN gymnasium i Göteborg slog upp portarna 2007 på Stora Nygatan i centrala Göteborg. Vi satsar stort på Ung Företagsamhet och flera av våra elever säger att driva ett UF-företag är det roligaste och mest utvecklande under gymnasietiden. 

Ansökan om reservplats Intresseanmälan

JENSEN gymnasium i Göteborg slog upp portarna 2007 på Stora Nygatan i centrala Göteborg. Vi satsar stort på Ung Företagsamhet och flera av våra elever säger att driva ett UF-företag är det roligaste och mest utvecklande under gymnasietiden. 

LÄR KÄNNA OSS PÅ JENSEN Göteborg

BESÖK SKOLAN

INTRESSEANMÄLAN

Är du intresserad av JENSEN gymnasium? Då är du varmt välkommen att boka in dig för ett besök hos oss.

Har du en fråga eller vill bli kontaktad av oss för påminnelser av Öppet hus etc? Fyll då gärna i din intresseanmälan via länken nedan!

Om JENSEN gymnasium Göteborg

Presentation

Program

Här kan du läsa mer om våra gymnasieprogram och inriktningar i Göteborg.

Presentation

Om skolan

Här hittar du information kring terminstider på vår gymnasieskola i Göteborg, Ung Företagsamhet och valbara kurser.

Presentation

Kontakt

Vill du ha svar på något om vår gymnasieskola, har frågor om gymnasievalet eller undrar om någonting annat? Välkommen att kontakta oss!

Ekonomiprogrammet

Profil: Företagande
 

Under dina tre år hos oss får får du prova på företagande på olika sätt och tränas i att pitcha din idé, arbeta med andra mot gemensamma mål och driva ett företag framåt utifrån funktioner. I årskurs tre är du redo att driva ditt alldeles egna UF-företag och får dessutom chans att tävla mot andra skolor i Sverige! Uppskattat, lärorikt och ett minne för livet för många. 

Läs mer

 

Samhällsvetenskapliga programmet

Profiler: Statsvetenskap och Kriminologi

Är du intresserad av samhällsfrågor, hur världen utvecklas samt vill följa hur politiken ändras i snabb takt? Eller föredrar du att göra en djupdykning inom beteendevetenskapen och lära dig mer om hur kriminellt beteende skapas? Kolla in våra spännande profiler på samhällsvetenskapliga programmet. 

Läs mer

 

Välkommen till JENSEN Göteborg

För att göra det enklare för dig som ska välja till gymnasiet har vi spelat in en film om vår skola. I den får du möta några av våra lärare, elever och rektor där de berättar om hur det är att gå hos oss.

Se filmen

 

 

Hur det är att gå på JENSEN

Vi söker dig som vill fokusera på studier och gå på en skola som värdesätter studiero, lärarledda lektioner och som satsar på högre akademiska studier.

 

Se filmen

 

Må bra - prestera bättre

Mår man bra så presterar man bättre, därför sätter vi hälsan i fokus. Se filmen om JENSENs hälsoprofil!

 

Se filmen

 

Vad tycker våra JENSEN-föräldrar?

“Ordning och reda. Tydliga regler. Engagerade lärare med ett mål att eleven ska få bra kunskap och erfarenheter till arbetslivet.”

“Att min son inte avskyr skolan för första gången på 10 år. Han uppskattar ordningen o kvaliteten på lärarna, vilket i sin tur gör att vi som föräldrar är glada för hans skull. Så det vi uppskattar mest, är den lite striktare hållningen skolan håller samt sonens coach, som är mycket uppskattad och verkar kunna se lite bakom sonens ”fasad”

“Jag vill bara säga tack. Tack för allt ni på JENSEN gör för våra ungdomar! Då jag själv arbetar i skolans värld, grundskolan, så har jag lyft Jensen som ett utmärkt exempel på tydlighet och ett fantastiskt lärande för eleverna på min arbetsplats.”

BESÖK SKOLAN KONTAKTA OSS