Ekonomi­programmet

Har du siktet inställt på ett jobb i näringslivet eller har du haft funderingar på att någon gång starta ett eget företag? Kanske vet du redan nu att du vill läsa på ekonomiprogrammet eller juristlinjen på universitetet? Då är ekonomiprogrammet rätt för dig.

Företagsekonomi & Finansiering

Inriktning: Ekonomi

På detta program får du kunskaper inom företagande och ekonomi för att kunna driva ett eget företag inom ramen för UF i årskurs 3. Du får fördjupade kunskaper inom marknadsföring, presentationsteknik och analys. 

Bild
Ek_EK

Dina praktiska verktyg kombineras med områden så som företagsvärdering och aktiemarknad som vi djupdyker i på denna profil för att förbereda dig som har siktet inställt på en civilekonomexamen för fortsatta studier. 

”Price is what you pay. Value is what you get.”

Warren Buffet
Gymnasiegemensamma ämnen
1250 P
Programgemensamma ämnen
350 P
Inriktningskurser
300 P
Programfördjupning
300 P
Individuellt val och gymnasiearbete
300 P

Juridik

Inriktning: Juridik

Ekonomiprogrammet med inriktning juridik ger dig en bred utbildning med många valmöjligheter. Här fördjupar du dina kunskaper inom ekonomi, lagar och förordningar. 

Bild
Profil-Juridik

Du kommer att lära dig mycket om det svenska rättsväsendet, delta i rättegångsbesök och förstå de avgörande faktorerna bakom domsluten. Genom rollspel, rättegångsspel och deltagande i Juridik-SM får du praktisk träning som kompletterar dina teoretiska kunskaper på ett engagerande sätt.

Gymnasiegemensamma ämnen
1250 P
Programgemensamma ämnen
350 P
Inriktningskurser
300 P
Programfördjupning
300 P
Individuellt val och gymnasiearbete
300 P