Lund

Om skolan

 

JENSEN gymnasium i Lund slog upp portarna 2009 och vi är en populär skola som ligger i ljusa lokaler med fem minuters promenad från Centralstationen. Väljer du JENSEN gymnasium kommer du att ha tre roliga och utmanande år framför dig.

När du tar studenten kommer du vara väl förberedd inför nästa steg - oavsett om du vill läsa vidare på universitetet, börja jobba eller starta eget företag. Vi finns till för dig som har höga ambitioner! Vi sätter ribban högt både vad gäller att förbereda dig för högre studier samt för näringslivet och företagande.

Vad utmärker JENSEN i Lund?

Positiv studiekultur

En positiv studiekultur med ordning och arbetsro är A och O för att nå fina resultat. Detta är självklarheter för oss och vi tillämpar något vi kallar för klassrumsmodellen och konsekvenstrappa för att ta detta på största allvar.

Engagerade och välutbildade pedagoger

Eleverna utvärderar skolan som helhet fyra gånger per läsår och sina kursenkäter tre gånger per läsår. Detta ligger till grund för vårt systematiska kvalitetsarbete och i strävan att hela tiden bli bättre. År efter år lyfter eleverna sina engagerade pedagoger som det absolut bästa med skolan. Det är ingen slump, vi lägger mycket tid och resurser på rekrytering då en välutbildad, behörig, engagerad pedagog är av avgörande betydelse för hur det ska gå för dig i dina studier.

Hög trivsel

Under hösten har eleverna utvärderat sin trivsel och trygghet till 4,6 på en 5-gradig skala! Detta är resultatet efter flera års förebyggande arbete av elevhälsoteamet.

Hälsoprofil

Vi har en tydlig hälsoprofil på skolan, det genomsyrar allt från möjligheten till att ha idrott under tre år, pedagogiska promenader, daglig mental träning till att vi serverar ett salladsbord med 14 alternativ utöver dagens varmrätt. Vi vet att din fysiska och psykiska hälsa är avgörande för hur du lyckas i skolan.

Smart Study för nästa nivå

Varje dag har du som elev möjlighet att gå på Smart Study, det är lärarledda pass utöver den ordinarie lektionstiden. Den är till för alla, oavsett om du har som målsättning att bli godkänd i ett ämne eller om du vill ta nästa steg för att nå allra högsta betyg i ett visst ämne.

VÄLKOMMEN ATT KONTAKTA MIG OM DU HAR NÅGRA FRÅGOR!