Välkommen till

Koppar­­lunden

Hösten 2022 startade vi JENSEN gymnasium Kopparlunden i centrala Västerås. Vi är skolan för dig som satsar högt och hos oss får du utvecklande, utmanande och framförallt roliga år.

sara-hjernberg-rektor-porträtt

Välkommen till oss! 

Har du höga ambitioner och vill ha studiero, hög trivsel samt fantastiska lärare? I sådana fall är JENSEN Gymnasium Kopparlunden rätt för dig. Vi finns i vackra nyrenoverade lokaler i Kopparlunden på gångavstånd från centralstationen. Förutom ett bibliotek med tysta studieplatser och loungemiljöer, har vi också egen matsal, labb och klassrum med ljuddämpande heltäckningsmattor och härligt ljusinsläpp. 

För oss är det viktigt att du tränas för verkligheten - högre studier och framtida yrkesliv. Du ska utöver de kunskaper du får med dig i dina ämnen, också få med dig förmågor för att kunna agera professionellt i arbetslivet sedan. Målet är att du ska utmanas och utvecklas till din högsta nivå!

Sara Hjernberg
Rektor

Läs mer om skolan

Upptäck

Våra program

Väljer du JENSEN gymnasium blir du bättre förberedd inför nästa viktiga steg i livet. Vad du än vill göra. Våra program ger dig en bra grund att stå på och ger många olika alternativ för framtiden.

Koppar­­lunden
ekonomiprogrammet-jensen

Ekonomi­programmet

Läs mer
A_2880

Natur­programmet

Läs mer
samhälle-program-jensen

Samhälls­programmet

Läs mer
teacher pupils
school pupils

Träning för verkligheten

– Din framtid

På JENSEN tränas du för verkligheten utanför skolan. Med en helhetssyn på din utveckling förbereder vi dig för nästa steg!

Jensens filosofi

Traditioner

& gemenskap

Vi har många traditioner på våra skolor
som bidrar till en härlig gemenskap och sammanhållning.