Program

På JENSEN gymnasium läser du samma gymnasiegemensamma ämnen, program- och inriktningsämnen som på andra skolor. För samtliga program kan vi erbjuda intressanta programfördjupningskurser som gör dig extra väl förberedd för studier och arbetsliv, allt inom ramen för vårt utbildningskoncept, Träning för verkligheten.

Vi har en behörig och kunnig studie- och yrkesvägledare som kan svara på dina frågor kring program, kurser, behörighet och meritpoäng. Passa på att besöka oss på Öppet hus och ställ frågor eller hör av dig för att boka in ett besök där du får följa en klass under en skoldag!

 Ekonomiprogrammet

Våra profiler:

Juridik
Ekonomiprogrammet – juridik passar dig som är intresserad av lag och rätt och vill lära dig att förstå arbetet i domstolar. Du får möjligheten att arbeta med våra viktigaste lagar och en bättre förståelse för vårt samhälle i stort. Vi varvar klassrumsundervisning med case där du får hjälpa personer och företag att lösa juridiska problem. Det kan handla om till exempel ett brott, en vårdnadstvist, mänskliga rättigheter eller att fördjupa dig i ett tidigare rättsfall. En viktig del inom juridik är också att kunna visa sina kunskaper och arbeta praktiskt. Du får möjligheten att delta i rättegångsspel och öva på att skriva juridiska dokument. Dessutom kommer du kunna arbeta med juridik i andra ämnen för att få en bred inblick i ämnet och göra undervisningen både roligare och mer verklighetsbaserad. Vi gör studiebesök på exempelvis advokatbyråer och domstolar och får själva besök av advokater, poliser och andra som arbetar med juridik. Ekonomiprogrammet - juridik är en bra start för dig som sen vill läsa juridik på universitetet.

Management
Ekonomiprogrammet med profil Management passar dig som har siktet inställt på ett jobb i näringslivet eller har haft funderingar på att starta ett eget företag. Du får också lära dig mer om framgångsrikt ledarskap, hur företag fungerar och styrs. Utbildningen ger dig fördjupad kunskap inom ekonomi, psykologi och management. Du lär dig även om hur företag drivs i praktiken genom Ung Företagsamhet (UF).


Naturprogrammet

Våra profiler:

Natur
Naturvetenskapsprogrammet med profil Natur ger dig en mycket bred naturvetenskaplig grund. I vår labbsal på skolan tränar du laborativ teknik genom laborationer inom kurserna fysik, kemi och biologi. Du läser även kursen Retorik som ger dig möjlighet att utveckla din förmåga att tala inför andra och kursen Entreprenörskap där du får lära dig hur ett företag fungerar genom samarbete med organisationen Ung Företagsamhet.

Idrott & Ledarskap
På Naturvetenskapliga programmet med profil idrott och ledarskap kan du kombinera dina naturvetenskapliga intressen med intresset för träning och ledarskap. Du får kunskap kring idrottsvärldens och arbetslivets mentala och fysiska utmaningar samt strategier att leda och prestera på en högre nivå. Du kommer med kunskaper om t.ex. kommunikation, motivation och inlärning kunna leda andra i idrotts- och/eller arbetslivet. Du kommer också utveckla ditt självledarskap för att få kontroll och hitta balans mellan träning, prestation och återhämtning.

 


Samhällsprogrammet

Våra profiler:

Psykologi
Samhällsvetenskapsprogrammet med profil psykologi passar dig som har ett intresse för psykologi och psykisk hälsa, gruppdynamik, ledarskap och samhällsfrågor. Under utbildningen kommer du också få en ökad förståelse för hur den fysiska och psykiska hälsan hör ihop samt en djupare förståelse för en människas känslor, tankar och beteenden. Den kunskapen hjälper dig att förstå vad som påverkar vårt samhälle och våra samhällsförändringar.

Kriminologi 
På Samhällsprogrammet Kriminologi gör du en djupdykning inom beteendevetenskapen och lär dig mer om hur kriminellt beteende skapas, varför vissa blir seriemördare samt hur den svenska kriminalvården fungerar. Du har ett brinnande intresse för områden som brott och straff, rättspsykologi, och sociologi och du vill göra skillnad. Profilen riktar sig till dig som lockas av yrken som polis, kriminalvårdare/tekniker, socionom och yrken där du har nära kontakt med andra människor.