Gymnasium på Wenngarn Slott

Till hösten 2022 planerar vi på JENSEN att starta ett högkvalitativt gymnasium på historiska Wenngarn, Sigtuna. Vi kommer att erbjuda högskoleförberedande Naturbruksprogram med inriktningar mot Ridning, Hund, Djur, Trädgård och Äventyrsturism.

Intresseanmälan

Ridgymnasium

För dig som vill utvecklas inom din ridning och hästkunskap. Vi kommer att satsa på både bra hästar och lärare som utmanar dig till nästa nivå. Är du intresserad? Fyll i intresseanmälan nedan!

Hund och djursjukvård

Brinner du för att hjälpa hundar och andra smådjur och göra dem friska? På vår inriktning Hund och djursjukvård tar du första steget mot ett jobb som djurvårdare på djursjukhus eller veterinärklinik. Du får även rätt kunskaper för att kunna studera vidare på högskola.

Park & Trädgård

För dig som är intresserad av park och landskapsarkitetkur, blommor och odling. Som elev på inriktningen park och trädgård får du vara med och påverka den gröna miljön. I trädgårdsarbetet ingår det bland annat att designa, anlägga och givetvis att underhålla och utveckla.

Äventyrsturism

Det här är inriktningen för dig som vill utveckla ditt ledarskap och gillar fartfyllda äventyr! I takt med att naturturismen växer blir du efter din utbildning en del av en framtidsbransch.