Program

På JENSEN gymnasium Norrköping läser du samma gemensamma ämnen, program- och inriktningsämnen som på andra skolor. Men för samtliga program kan vi erbjuda intressanta profiler som gör dig extra väl förberedd för studier och arbetsliv. Allt inom ramen för vårt utbildningskoncept, Träning för verkligheten.

Vi kommer till en början att erbjuda följande program:

Ekonomiprogrammet

Våra profiler:

Juridik (JUR)
Ekonomiprogrammet – juridik passar dig som är intresserad av lag och rätt och vill lära dig att förstå arbetet i domstolar. Du får möjligheten att arbeta med våra viktigaste lagar och en bättre förståelse för vårt samhälle i stort. Vi varvar klassrumsundervisning med case där du får hjälpa personer och företag att lösa juridiska problem. Det kan handla om till exempel ett brott, en vårdnadstvist, mänskliga rättigheter eller att fördjupa dig i ett tidigare rättsfall. En viktig del inom juridik är också att kunna visa sina kunskaper och arbeta praktiskt. Du får möjligheten att delta i rättegångsspel och öva på att skriva juridiska dokument. Dessutom kommer du kunna arbeta med juridik i andra ämnen för att få en bred inblick i ämnet och göra undervisningen både roligare och mer verklighetsbaserad. Vi gör studiebesök på exempelvis advokatbyråer och domstolar och får själva besök av advokater, poliser och andra som arbetar med juridik. Ekonomiprogrammet - juridik är en bra start för dig som sen vill läsa juridik på universitetet.

Företagsekonomi (EKO)
Ekonomiprogrammet med profil företagsekonomi passar dig som vill få goda kunskaper inom ekonomi samt få kunskap att starta och driva ett eget företag. Vi varvar klassrumsundervisning med case  samt studiebesök och besök av föreläsare.  Varje år får du träffa drakarna i JENSEN-nästet för att få hjälp med dina affärsideér. I juryn sitter experter från arbetslivet inom branschen företagande. År tre är det dags att driva ditt eget företag inom ramen för Ung företagsamhet. Du har möjlighet att tävla inom Ung företagsamhet.


Naturprogrammet

Våra profiler:

Natur (NAT)
Naturprogrammet med profil natur är en teoretiskt avancerad utbildning som ger en bred och djup kunskap om naturvetenskap. Du kommer att utveckla dina förmågor som kreativ problemlösare genom att experimentera och testa dig fram. Vi genomför studiebesök för att du ska få en djupare inblick i hur det är att arbeta inom yrken kopplade till naturvetenskap och forskning. Hos oss färgar vi lektioner, uppgifter och examinationer utifrån den profil du valt.

Life Science (NAT)
Hur kan man förbättra livskvalitet och hälsa genom forskning och teknologi? Inom Life Science på Naturprogrammet möts olika vetenskapliga discipliner inom matematik, biologi, kemi, teknik och medicin i en verksamhet som ska förbättra för människa, djur och natur.


Samhällsprogrammet

Våra profiler:

Juridik & Kriminologi (BET)
Samhällsprogrammet med inriktning Juridik & Kriminologi fokuserar på frågor som varför vissa blir kriminella. Vi tittar på olika orsaker men även de juridiska konsekvenserna. Hur fungerar egentligen en rättegång? Vi varvar klassrumsundervisningen med kriminalcase samt studiebesök på bland annat tingsrätten och besök av föreläsare. Vi jobbar med infärgning i alla våra ämnen där du bland annat spelar rättegångsspel och får inblick i det kriminaltekniska där vi analyserar fingeravtryck.

Psykologi (BET)
Samhällsprogrammet med inriktningen Psykologi  fokuserar på individers beteenden och tankar. Du får förståelse för människan och dess känslor, tankar och beteenden. Vi varvar klassrumsundervisningen med case där du får diskutera människors handlande samt studiebesök och besök av föreläsare. Hos oss färgar vi lektioner, uppgifter och examninationer utifrån vald profil.