Program

På JENSEN gymnasium Eskilstuna läser du samma gemensamma ämnen, program- och inriktningsämnen som på andra skolor. Men för samtliga program kan vi erbjuda intressanta profiler som gör dig extra väl förberedd för studier och arbetsliv. Allt inom ramen för vårt utbildningskoncept, Träning för verkligheten.

Vi erbjuder följande program:


Ekonomiprogrammet

Våra profiler:

Företagsekonomi
På Ekonomiprogrammets inriktning ekonomi får du förberedelser för att studera på högskola och universitet eller starta upp ditt eget företag. Vi ger dig kunskaper i det entreprenöriella förhållningssättet, marknadsföring, retorik men även kurser i företagsekonomi och privatjuridik. Som en del av utbildningen lägger vi in praktiska moment där du ska utveckla dina entreprenöriella förmågor. Case där ni ska få en 100-lapp att växa på en vecka, inreda vår monter till gymnasiemässan eller gå ut och intervjua företag i närområdet blir naturliga delar av utbildningen.

Juridik
Ekonomiprogrammet – juridik passar dig som är intresserad av lag och rätt och vill lära dig att förstå arbetet i domstolar. Du får möjligheten att arbeta med våra viktigaste lagar och en bättre förståelse för vårt samhälle i stort. Vi varvar klassrumsundervisning med case där du får hjälpa personer och företag att lösa juridiska problem. Det kan handla om till exempel ett brott, en vårdnadstvist, mänskliga rättigheter eller att fördjupa dig i ett tidigare rättsfall. En viktig del inom juridik är också att kunna visa sina kunskaper och arbeta praktiskt. Du får möjligheten att delta i rättegångsspel och öva på att skriva juridiska dokument. Dessutom kommer du kunna arbeta med juridik i andra ämnen för att få en bred inblick i ämnet och göra undervisningen både roligare och mer verklighetsbaserad. Vi gör studiebesök på exempelvis advokatbyråer och domstolar och får själva besök av advokater, poliser och andra som arbetar med juridik. Ekonomiprogrammet - juridik är en bra start för dig som sen vill läsa juridik på universitetet.


Naturprogrammet

Våra profiler:

Natur
Naturprogrammet på JENSEN är en teoretiskt avancerad utbildning som ger en bred och djup kunskap om naturvetenskap i flera olika dimensioner. I våra laborationssalar får du även praktiskt utöva naturvetenskaplig forskning. Du kommer att utveckla dina förmågor som kreativ problemlösare genom att experimentera och testa dig fram.

Kriminologi 
På Naturprogrammet Kriminologi får du en naturvetenskaplig utbildning och full behörighet med en intressant twist. Du kommer att lära dig mer om DNA-analyser, forensik, krigargener och hur du kartlägger en brottsplats. Dessutom gör du en djupdykning inom beteendevetenskapen och lär dig mer om hur kriminellt beteende skapas, varför vissa blir seriemördare och hur en rättspsykiatrisk undersökning går till. I profilen ingår fördjupande studiebesök på företag, laboratorier och myndigheter. Dessutom genom profilinfärgning blir din undervisning inte bara roligare utan även mer verklighetsbaserad. Redan från första dagen färgar vi lektioner, uppgifter och examinationer utifrån den profil du valt.


Samhällsprogrammet

Våra profiler:

Psykologi
Är du intresserad av hur människans beteenden, tankar, känslor och medvetanden fungerar? Vill du arbeta med människor i någon form i framtiden? Då kommer Samhällsvetenskapsprogrammet med profilen Psykologi på JENSEN gymnasium Eskilstuna passa dig perfekt. Den här profilen ger dig också en djupare förståelse och utbildning kring de klassiska disciplinerna filosofi, logik och retorik och ger dig även en bred grund för din fortsatta bildningsresa. 

Kriminologi
Tycker du att det är intressant att analysera mänskligt beteende, diskutera varför människor agerar som de gör i olika situationer och vill arbeta med människor i framtiden? I så fall kommer Samhällsvetenskapsprogrammet med profilen Kriminologi på JENSEN gymnasium Eskilstuna att passa dig perfekt! 

 


Teknikprogrammet

Våra profiler:

Informations- och medieteknik (INF)
Vår nutid och framtid kommer att formas av både befintlig och ny teknik som vi lyckas få fram. Speciellt gäller detta inom IT-området eftersom IT genomsyrar i stort sett allt i vårt samhälle. Utmaningarna är många då en ökad användning av ny och gammal teknik kan tära på våra naturresurser. Vill du vara en del av den spännande framtiden som problemlösare och i framtiden arbeta med den senaste tekniken? På Teknikprogrammet varvas teori med praktiska inslag, studiebesök. Uppgifter i dina IT-kurser är hämtade från verkligheten.