Ekonomi­programmet

Har du siktet inställt på ett jobb i näringslivet eller har du haft funderingar på att någon gång starta ett eget företag? Kanske vet du redan nu att du vill läsa på ekonomiprogrammet eller juristlinjen på universitetet? Då är ekonomiprogrammet rätt för dig.

Företagsekonomi

Inriktning: Ekonomi

Ekonomiprogrammet med inriktning Företagsekonomi förbereder dig för universitetsstudier eller för att starta ditt eget företag. Här får du kunskaper inom entreprenörskap, marknadsföring, retorik, företagsekonomi och privatjuridik. Vi betonar praktisk inlärning för att utveckla dina entreprenöriella färdigheter. 

Bild
Profil-Företagsekonomi

Att få tillämpa teori i praktiken är en viktig del av hur vi arbetar på JENSEN och detta kan bland annat ske genom case. Dessa case är baserade på verkliga scenarier och hjälper dig att förbättra både dina praktiska och sociala kompetenser. Vi har även ett nära samarbete med det lokala näringslivet, där du kan delta i JENSEN-nästet för att lära dig starta och driva ett eget företag, riktig träning för verkligheten!

”Price is what you pay. Value is what you get.”

Warren Buffet
Gymnasiegemensamma ämnen
1250 P
Programgemensamma ämnen
350 P
Inriktningskurser
300 P
Programfördjupning
300 P
Individuellt val och gymnasiearbete
300 P

Juridik

Inriktning: Juridik

Ekonomiprogrammet med inriktning Juridik är perfekt för dig som vill lära dig mer om ekonomi, juridik och samhällsvetenskap. Du kommer att fördjupa dig i det svenska rättsväsendet genom praktiska rättegångsspel tillsammans med externa partners. Utöver ämnen som samhällskunskap, historia och religionskunskap, läser du kurser som Företagsekonomi, Privatjuridik, Affärsjuridik och Rätten och samhället. 

Bild
Profil-Juridik

Du kommer även att lära dig att starta och driva ett eget företag och få möjlighet att delta i inspirerande bildningsresor. Profilen riktar sig till dig som vill ha en bred gymnasieutbildning och lockas av yrken som advokat, polis, åklagare, eller statsvetare.

Gymnasiegemensamma ämnen
1250 P
Programgemensamma ämnen
350 P
Inriktningskurser
300 P
Programfördjupning
300 P
Individuellt val och gymnasiearbete
300 P