Ekonomi­programmet

Har du siktet inställt på ett jobb i näringslivet eller har du haft funderingar på att någon gång starta ett eget företag? Kanske vet du redan nu att du vill läsa på ekonomiprogrammet eller juristlinjen på universitetet? Då är ekonomiprogrammet rätt för dig.

Juridik

Inriktning: Juridik

Ekonomiprogrammet – Juridik passar dig som är intresserad av ekonomi, lag och rätt och vill lära dig att förstå arbetet i domstolar. Du får möjligheten att arbeta med våra viktigaste lagar och en bättre förståelse för vårt samhälle i stort. Vi varvar klassrumsundervisning med case där du får hjälpa personer och företag att lösa juridiska problem. Det kan handla om till exempel ett brott, en vårdnadstvist, mänskliga rättigheter eller att fördjupa dig i ett tidigare rättsfall.

Bild
EK Juridik

Vi gör studiebesök på exempelvis advokatbyråer och domstolar och får själva besök av advokater, poliser och andra som arbetar med juridik. Efter programmet har du behörighet att läsa vidare mot t.ex. jurist eller civilekonom på universitetet.

Gymnasiegemensamma ämnen
1250 P
Programgemensamma ämnen
350 P
Inriktningskurser
300 P
Programfördjupning
300 P
Individuellt val och gymnasiearbete
300 P

Företagsekonomi

Inriktning: Ekonomi

Ekonomiprogrammet - Företagsekonomi passar dig som har siktet inställt på en karriär i näringslivet. Du har ett intresse för företagande, att förstå nationella och internationella ekonomiska händelser och trender samt vad det innebär att leda och vara chef. 

Bild
Profil-Företagsekonomi

Du kommer att träna på dra slutsatser om den lokala och globala ekonomiska utvecklingen och för att bli en kompetent företagare. Du får också starta och driva ett eget företag inom ramen för Ung Företagsamhet. Efter programmet är du redo att läsa vidare till civilekonom på universitetet.

”Price is what you pay. Value is what you get.”

Warren Buffet
Gymnasiegemensamma ämnen
1250 P
Programgemensamma ämnen
350 P
Inriktningskurser
300 P
Programfördjupning
300 P
Individuellt val och gymnasiearbete
300 P