Ekonomi­programmet

Har du siktet inställt på ett jobb i näringslivet eller har du haft funderingar på att någon gång starta ett eget företag? Kanske vet du redan nu att du vill läsa på ekonomiprogrammet eller juristlinjen på universitetet? Då är ekonomiprogrammet rätt för dig.

Juridik

Inriktning: Juridik

Ekonomiprogrammet - Juridik passar dig som har ett brinnande intresse för ekonomi, lag och rätt, affärsjuridik och som bättre vill förstå rättssystemets beslutsgång. Utbildningen blandar teori och praktik, där du bland annat får skriva och tolka juridiska dokument samt göra rollspel och rättegångsspel. 

Bild
EK Juridik

Genom profilinfärgning blir din undervisning både roligare och mer verklighetsbaserad - redan från första dagen färgar vi lektioner, uppgifter och examinationer inom juridik - det gör undervisningen roligare och mer verklighetsbaserad. Programmet utgör även en stark grund för fortsatta studier, exempelvis Civilekonom- eller Juridikprogrammet vid Lunds universitet.

Gymnasiegemensamma ämnen
1250 P
Programgemensamma ämnen
350 P
Inriktningskurser
300 P
Programfördjupning
300 P
Individuellt val och gymnasiearbete
300 P

Management

Inriktning: Ekonomi

Ekonomiprogrammet - Management riktar sig till dig som vill ha en gedigen ekonomutbildning. Kanske vill du förbereda dig för en ledarroll i näringslivet i framtiden? Här får du fördjupade kunskaper inom ledarskap, företagsekonomi och marknadsföring. Du får även starta och driva ett eget företag inom ramen för Ung Företagsverksamhet där du får pröva dina kunskaper i praktiken. 

Bild
Profil-Management

Profilen Management går som en röd tråd genom programmet, vilket gör din utbildning både roligare och mer verklighetsbaserad och du utmanas att utveckla ditt självledarskap, att bli en bra teamspelare och att leda andra. Det här programmet är ett bra val om du funderar på att läsa vidare till civilekonom vid till exempel Lunds universitet.

Gymnasiegemensamma ämnen
1250 P
Programgemensamma ämnen
350 P
Inriktningskurser
300 P
Programfördjupning
300 P
Individuellt val och gymnasiearbete
300 P