Ekonomi­programmet

Har du siktet inställt på ett jobb i näringslivet eller har du haft funderingar på att någon gång starta ett eget företag? Kanske vet du redan nu att du vill läsa på ekonomiprogrammet eller juristlinjen på universitetet? Då är ekonomiprogrammet rätt för dig.

Företagsekonomi

Inriktning: Ekonomi

På Ekonomiprogrammet har vi företagsekonomi och finansiering i fokus. Du får göra en djupdykning i entreprenörsskap, marknadsföring, retorik och även gå kurser inom företagsekonomi. 

Bild
Profil-Företagsekonomi

Vi ger dig goda förberedelser för att studera vidare på högskola och universitet eller starta upp ditt eget företag. Du kommer att träna på dra slutsatser om den lokala och globala ekonomiska utvecklingen för att i framtiden bli en kompetent ekonom eller företagare.

”Price is what you pay. Value is what you get.”

Warren Buffet
Gymnasiegemensamma ämnen
1250 P
Programgemensamma ämnen
350 P
Inriktningskurser
300 P
Programfördjupning
300 P
Individuellt val och gymnasiearbete
300 P

Juridik

Inriktning: Juridik

Intresserar du dig för både ekonomi och lag och rätt? Då är Ekonomiprogrammet med inriktning Juridik perfekt för dig. Här får du en gedigen ekonomiutbildning som förbereder för högskolan. 

Bild
Profil-Juridik

Du får också träna på att lösa juridiska problem som berör brottsbalken, arvsrätt, familjerätt och våra grundlagar. Efter utbildningen kan du till exempel utbilda dig till ekonom, advokat, polis, åklagare eller statsvetare.

Gymnasiegemensamma ämnen
1250 P
Programgemensamma ämnen
350 P
Inriktningskurser
300 P
Programfördjupning
300 P
Individuellt val och gymnasiearbete
300 P