Ekonomi­programmet

Har du siktet inställt på ett jobb i näringslivet eller har du haft funderingar på att någon gång starta ett eget företag? Kanske vet du redan nu att du vill läsa på ekonomiprogrammet eller juristlinjen på universitetet? Då är ekonomiprogrammet rätt för dig.

Management

Inriktning: Ekonomi

Ekonomiprogrammet - Management passar dig som söker en gedigen ekonomisk utbildning och som vill förbereda dig för framtida ledarroller inom näringslivet. Kanske drömmer du om att starta eget företag i framtiden? Här får du chansen att starta och driva ditt eget företag genom Ung Företagsverksamhet. 

Bild
Profil-Management

Dessutom skräddarsyr vi din undervisning genom att anpassa lektioner, uppgifter och prov efter din valda profil, vilket gör den både mer engagerande och verklighetsnära. Praktisk tillämpning av dina kunskaper är en central del av vår undervisning, och detta inkluderar användning av verklighetsbaserade case som utvecklar både dina praktiska och sociala färdigheter. Vi samarbetar också med universitet och näringsliv för att erbjuda en engagerande och relevant utbildning.

Gymnasiegemensamma ämnen
1250 P
Programgemensamma ämnen
350 P
Inriktningskurser
300 P
Programfördjupning
300 P
Individuellt val och gymnasiearbete
300 P

Juridik

Inriktning: Juridik

Ekonomiprogrammet - Juridik passar dig som har ett brinnande intresse för lag och rätt, affärsjuridik och vill förstå rättssystemets beslutsgång. Här kommer du att få träna på att lösa juridiska problem inom områden som brottsbalken, arvsrätt, familjerätt och våra grundlagar. Dessutom får du möjlighet att utforska entreprenörskap genom att lära dig starta och driva ett eget företag. Under kursen Juridisk Spets har du chansen att träna och tävla i Skol-SM i juridik. 

Bild
Profil-Juridik

Vi anpassar undervisningen efter din valda profil i många kurser, vilket gör skolarbetet mer motiverande och engagerande för dig. Praktiskt arbete med verklighetsbaserade case utvecklar både dina praktiska färdigheter och sociala kompetens och du får därigenom pröva det lästa i praktiken. Det sker både på skolan och i nära samarbete med universitet och näringslivet.

Gymnasiegemensamma ämnen
1250 P
Programgemensamma ämnen
350 P
Inriktningskurser
300 P
Programfördjupning
300 P
Individuellt val och gymnasiearbete
300 P