Ekonomi­programmet

Har du siktet inställt på ett jobb i näringslivet eller har du haft funderingar på att någon gång starta ett eget företag? Kanske vet du redan nu att du vill läsa på ekonomiprogrammet eller juristlinjen på universitetet? Då är ekonomiprogrammet rätt för dig.

Företagsekonomi

Inriktning: Ekonomi

Drömmer du om att starta ett eget företag? Då är Ekonomiprogrammet med inriktning Företagsekonomi rätt val för dig. Förutom att förbereda dig för högskole-och universitetsstudier, ger vi dig kunskaper inom entreprenörskap, marknadsföring, retorik samt kurser inom företagsekonomi och privatjuridik. 

Bild
Profil-Företagsekonomi

Som en del av utbildningen inkluderar vi praktiska moment som utvecklar dina entreprenöriella förmågor. Du får chansen att arbeta med olika case där du i team med andra ska få hundra kronor att växa på en vecka eller gå ut och intervjua företag i närområdet.

”Price is what you pay. Value is what you get.”

Warren Buffet
Gymnasiegemensamma ämnen
1250 P
Programgemensamma ämnen
350 P
Inriktningskurser
300 P
Programfördjupning
300 P
Individuellt val och gymnasiearbete
300 P

Juridik

Inriktning: Juridik

Ekonomiprogrammet med juridikinriktning ger dig en bred utbildning med många valmöjligheter för framtiden. Inriktningen ger dig fördjupad kunskap inom samhällets och företagens lagar och regler. v

Bild
Profil-Juridik

Du kommer lära dig mycket om det svenska rättsväsendets alla delar, rättegångsförfarandet, varför kriminalitet uppstår och vad samhället gör för att skipa rättvisa. Vi gör även jämförelser med andra rättssystem i världen. Som en del av utbildningen försöker vi lägga in praktiska moment såsom rättegångsspel och kriminaltekniska case.

Gymnasiegemensamma ämnen
1250 P
Programgemensamma ämnen
350 P
Inriktningskurser
300 P
Programfördjupning
300 P
Individuellt val och gymnasiearbete
300 P