Hoppa till huvudinnehåll

Naturprogrammet

Vad hade världen varit utan Newton, Einstein, Marie Curie och vår egen Carl von Linné? Det kommer alltid behövas människor med goda kunskaper inom matematik, fysik, kemi och biologi. Gillar du dessa ämnen är Naturprogrammet rätt för dig!

Profiler

Nya profiler

NYA SPÄNNANDE PROFILER

Nytt för i år att vi har flera nya profiler på våra program. Välj den profil som väcker ditt intresse mest!

Högskoleförberedande

HÖGSKOLEFÖRBEREDANDE

Programmet förbereder dig att studera på universitet eller högskola.

Natur på gymnasiet - Våra profiler

LIFE SCIENCE
Hur kan man förbättra livskvalitet och hälsa genom forskning och teknologi? Inom life science på naturprogrammet möts olika vetenskapliga discipliner biologi, matematik, kemi, teknik och medicin i en verksamhet som ska förbättra livsvillkor för människa, djur och natur.

NATUR
I våra laborationssalar får du även praktiskt utöva naturvetenskapliga experiment.

 

Om Naturprogrammet

Är vår fysikaliska verklighet en matematisk struktur? Det anser i varje fall Max Tegmark, professor i fysik vid MIT, som också brukar kallas för världens smartaste svensk. Redan astronomen Galileo Galilei på 1500-talet sade att “naturen är en bok skriven på matematikens språk”. Om verkligheten är en matematisk struktur och du kan matematik, då kommer du att klara dig bra! Naturvetenskapliga programmet på JENSEN är en teoretiskt avancerad utbildning och ger en bred och djup kunskap om naturvetenskap i flera olika dimensioner. Precis som på högskolan - men i gymnasieformat - ger naturprogrammet på JENSEN kunskaper om biologi, matematik, kemi, fysik.

 

 

”Science never solves a problem without creating ten more.”

– George Bernard Shaw

 

Inriktningar inom Naturvetenskap

 

Om du vill utmanas intellektuellt samt pröva hur långt det är möjligt att utveckla ditt logiska och rationella tänkande för att förstå verkligheten omkring dig kan någon av våra profiler på naturprogrammet vara något för dig. Är du särskilt intresserad av att vidareutbilda dig till läkare? Då ska du välja profilen Life Science, med tonvikt på discipliner inom biolog.

 

Gymnasietest

Det är inte lätt att veta vilken skola man ska välja eller vilket program. Vad är det som egentligen är viktigt och hur gör man om man faktiskt inte vet vad man vill göra i framtiden? Gör vårt programtest för att se vilket program vi tror passar dig bäst.

Gör testet

 

Karriär på JENSEN

Har du höga ambitioner och ett starkt engagemang för människors utveckling? Bli en del av ett innovativt familjeföretag som arbetar mot att vara Sveriges bästa utbildningsföretag. 

Lediga jobb