Hoppa till huvudinnehåll

Natur

Vad hade världen varit utan Newton, Einstein, Marie Curie och vår egen Carl von Linné? Det kommer alltid behövas människor med goda kunskaper inom matematik, fysik, kemi och biologi. Gillar du dessa ämnen är Naturprogrammet rätt för dig!

Inriktning – Naturvetenskap


Är vår fysikaliska verklighet en matematisk struktur? Det anser i varje fall Max Tegmark, professor i fysik vid MIT, som också brukar kallas för världens smartaste svensk.

Redan astronomen Galileo Galilei på 1500-talet myntade att “naturen är en bok skriven på matematikens språk”. På naturprogrammet får du läsa den högsta nivån av matematik, studera fysik, kemi och naturvetenskap. Om verkligheten är en matematisk struktur och du kan matematik, då kommer du att klara dig bra!

Naturvetenskapsprogrammet på JENSEN passar dig som vill undersöka hur verkligheten fungerar. Du är beredd att satsa på dina studier eftersom naturprogrammet är en teoretiskt avancerad utbildning. Efter att ha klarat av Naturvetenskapsprogrammet är du mycket väl förberedd för vidare akademiska studier på högskola eller universitet, utan att behöva komplettera din examen. 

Inriktning Naturvetenskap


Du kommer att utveckla dina förmågor som kreativ problemlösare genom att experimentera och testa dig fram. På JENSEN genomför vi studiebesök och på detta sätt erbjuds du en djupare inblick i hur det är att arbeta inom yrken kopplade till naturvetenskap, företagande och forskning. I våra laborationssalar får du även praktiskt utöva naturvetenskapliga experiement.

Här kan du läsa programmet 

JENSEN Gymnasium

"JENSEN har ett effektivt schema vilket innebär att jag går i skolan varannan vecka på förmiddagen och varannan vecka på eftermiddagen. Schemat kräver egen planering och en del självstudier vilket är perfekt för mig då jag behöver anpassa mina studier efter min ridning. När jag har eftermiddagslektioner kan jag träna på förmiddagen och tvärtom. JENSENs schema är perfekt för dig som vill kombinera skolan med en idrott!"
- Rasmus Svensson, åk 3

Läs mer

Karriär på JENSEN

Har du höga ambitioner och ett starkt engagemang för människors utveckling? Bli en del av ett innovativt företag som arbetar mot att vara Sveriges bästa utbildningsföretag. 

  jobba med oss