Natur­programmet

Vad hade världen varit utan Newton, Einstein, Marie Curie och vår egen Carl von Linné? Det kommer alltid behövas människor med goda kunskaper inom matematik, fysik, kemi och biologi. Gillar du dessa ämnen är Naturprogrammet rätt för dig!

Natur

Inriktning: Naturvetenskap

Välkommen till Naturvetenskapliga programmet på JENSEN. Det här är en spännande och teoretiskt avancerad utbildning som ger dig en bred och djup förståelse för naturvetenskap i olika dimensioner. Precis som på högskolan, fast i gymnasieformat, får du kunskaper inom biologi, matematik, kemi och fysik. 

Bild
NA natur

Här kommer du att utveckla dina förmågor som kreativ problemlösare genom praktiska experiment i vår laborationssal och genom samarbete med olika universitet. Du får även möjligheten att starta och driva ditt eget företag inom ramen för Ung Företagsamhet. Detta program ger dig en spännande inblick i hur det är att arbeta inom olika yrken inom naturvetenskap och forskning.

Gymnasiegemensamma ämnen
1100 P
Programgemensamma ämnen
450 P
Inriktningskurser
400 P
Programfördjupning
200 P
Individuellt val och gymnasiearbete
300 P

Kriminologi

Inriktning: Naturvetenskap

Vill du få en bättre förståelse för hur kriminellt beteende uppstår, varför vissa blir kriminella och hur rättspsykiatriska undersökningar genomförs? Då är Naturvetenskapsprogrammet - Kriminologi perfekt för dig. 

Bild
NA Kriminologi

Här får du en fullständig behörighet och fördjupar dig i beteendevetenskapen och ämnen som DNA-analyser, kriminalteknik, krigargener och brottsplatsutredning. Denna utbildningen ger dig en bred naturvetenskaplig grund och rustar dig väl för framtida universitetsstudier.

Gymnasiegemensamma ämnen
1150 P
Programgemensamma ämnen
450 P
Inriktningskurser
400 P
Programfördjupning
200 P
Individuellt val och gymnasiearbete
300 P