Hoppa till huvudinnehåll

Samhällsvetenskap

Har du ett stort engagemang för samhällsfrågor? Letar du efter en gymnasieutbildning som ger dig en bred grund för vidare studier? Då är Samhällsprogrammet rätt för dig!

Inriktning – Beteendevetenskap Inriktning – Samhällsvetenskap


För ca 8000 år sedan uppstod de första civilisationerna och det är så vi känner till världen idag. Hur fungerar vårt civiliserade samhälle och vilka är grunderna för en civilisation? Många diskuterar samhällsproblem men hur får man saker att hända på riktigt, i verkligheten?

Samhällsvetenskapsprogrammet passar dig som vill ha en utbildning som ger dig en djupare förståelse för hur samhällen är uppbyggda och fungerar. Du har ett intresse för samhällsfrågor, psykologi, politik och historia. Du kommer att få träna mycket på att skriva, läsa, argumentera och diskutera men även på att göra skarpa case och konkretisera lösningar på samhällsproblem. Programmet är högskoleförberedande och ger dig bra förutsättningar för vägen mot högskola och universitet.

Inriktning Samhällsvetenskap


Programmet passar dig som vill ha en utbildning som ger dig en djupare förståelse för hur samhället är uppbyggt och fungerar. Du har ett intresse för samhällsfrågor, politik och historia. Vi arbetar med verklighetsnära uppgifter, vilket innebär att vi använder exempel direkt hämtade från samhället och näringslivet. Den teoretiska undervisningen varvas med projektarbeten, studiebesök, gästföreläsningar, fallstudier och seminarier. Du lär dig metoder för att analysera, debattera och argumentera kring samhällsfrågor utifrån ett källkritiskt och reflekterande förhållningssätt. Under din gymnasietid kommer du få utveckla din kommunikativa förmåga såväl som problemlösning och att arbeta i grupp tillsammans med andra. Mer om Samhällsvetenskap på JENSEN.

Inriktning Media


Vad är skillnaden på PR och reklam? Där du i vanlig reklam köper annonser och utrymme ska du inom PR med hjälp av relationer få andra att skriva om dig. På inriktningen får du träna på båda disciplinerna, du får göra PR-planer, arbeta med konceptutveckling och storytelling. Du får t.ex. skriva pressmeddelanden och agera talesperson för ett företag. Som tillval kan du välja att kursen grafisk design/kommunikation. Vi arbetar med systemkameror, fotostudio, laptops och Adobes senaste programvaror. 

Skåne

Stockholm
Norra

Övriga Sverige

JENSEN Gymnasium

"JENSEN har ett effektivt schema vilket innebär att jag går i skolan varannan vecka på förmiddagen och varannan vecka på eftermiddagen. Schemat kräver egen planering och en del självstudier vilket är perfekt för mig då jag behöver anpassa mina studier efter min ridning. När jag har eftermiddagslektioner kan jag träna på förmiddagen och tvärtom. JENSENs schema är perfekt för dig som vill kombinera skolan med en idrott!"
- Rasmus Svensson, åk 3

Läs mer

Karriär på JENSEN education

Har du höga ambitioner och ett starkt engagemang för människors utveckling? Bli en del av ett innovativt företag som arbetar mot att vara Sveriges bästa utbildningsföretag. 

  Visa lediga tjänster