Hoppa till huvudinnehåll

Samhällsprogrammet

Har du ett stort engagemang för samhällsfrågor? Letar du efter en gymnasieutbildning som ger dig en bred grund för vidare studier? Då är Samhällsprogrammet rätt för dig!

Profiler

Nya profiler

NYA SPÄNNANDE PROFILER

Nytt för i år att vi har flera nya profiler på våra program. Välj den profil som väcker ditt intresse mest!

Högskoleförberedande

HÖGSKOLEFÖRBEREDANDE

Programmet förbereder dig att studera på universitet eller högskola.

Samhälle på gymnasiet - Våra profiler

JURIDIK & KRIMINOLOGI
Rättsvetenskap är i fokus på denna profil som passar dig som funderar på en karriär som jurist inom domstolsväsendet eller inom det privata näringslivet. Kriminologi är läran om brott och straff på samhällsprogrammet. Du ges även en djupare kunskap inom de klassiska disciplinerna filosofi, psykologi, logik (ingår i filosofi 2) och retorik för din fortsatta bildning.

PSYKOLOGI
Om du vill arbeta med människor i någon form i framtiden är det här en profil på samhällsprogrammet som har fokus på att förstå människan. Hur fungerar våra beteenden, tankar, känslor och medvetanden? Du ges också en djupare utbildning inom de klassiska disciplinerna filosofi, logik och retorik som en bra grund för din fortsatta bildningsresa.

KOMMUNIKATION & DESIGN
Med lärare från branschen får du en utbildning som ligger i tiden. Vi arbetar självklart med modern teknik och aktuella programvaror på samhällsprogrammet. Hos oss får du arbeta med systemkamera i en professionell fotostudio - och i vår Macstudio får du bl.a. lära dig bildbehandling och reklamdesign.

STATSVETENSKAP
Den politiska kartan ritas i snabb takt om i både Sverige och i världen. Nya stora utmaningar inom handel, globalisering, klimat. Om du vill arbeta med människor i någon form i framtiden är det här en profil på samhällsprogrammet som har fokus på att förstå människan. Hur fungerar våra beteenden, tankar, känslor och medvetanden? Du ges också en djupare utbildning inom de klassiska disciplinerna filosofi, logik och retorik som en bra grund för din fortsatta bildningsresa.mokrati och migration ställer krav på nya lösningar. För dig som är intresserad av de stora frågorna inom filosofi-politik ges möjlighet att fördjupa dina kunskaper och kommunikativa förmåga i tal och text för att i framtiden kunna jobba med att utveckla och leda Sverige.

PSYKOLOGI & HÄLSA
Om du vill arbeta med människor i någon form i framtiden är det här en profil som har fokus på att förstå människan. Hur fungerar våra beteenden, tankar, känslor och medvetanden? Du ges också en djupare utbildning inom de klassiska disciplinerna filosofi, logik och retorik som en bra grund för din fortsatta bildningsresa.

JURIDIK & KRIMINOLOGI
Rättsvetenskap är i fokus på denna profil på samhällsprogrammet som passar dig som funderar på en karriär som jurist inom domstolsväsendet eller inom det privata näringslivet. Kriminologi är läran om brott och straff. Du ges även en djupare kunskap inom disciplinerna filosofi, psykologi, retorik och logik för din fortsatta bildning.

 

Om Samhällsprogrammet

För ca 11 000 år sedan uppstod världens första civilisation Jeriko i Mellanöstern. Idag lever vi och de flesta människor i världen i civiliserade samhällen. Vill du få djupare förståelse för hur civilisationer är uppbyggda och fungerar? Många diskuterar samhällsproblem idag men hur får man saker att hända på riktigt, i verkligheten? Samhällsvetenskapliga programmet på JENSEN ger en bred och djup kunskap om hur vår civilisation är uppbyggd och fungerar. Precis som på högskolan - men i gymnasieformat - ger samhällsprogrammet på JENSEN kunskaper om alltifrån psykologi, juridik, kriminologi och statsvetenskap.

 

 

”Human nature is complex. Even if we do have inclinations toward violence, we also have inclination to empathy, to cooperation, to self-control.”

– Steven Pinker

 

Gymnasietest

Det är inte lätt att veta vilken skola man ska välja eller vilket program. Vad är det som egentligen är viktigt och hur gör man om man faktiskt inte vet vad man vill göra i framtiden? Gör vårt programtest för att se vilket program vi tror passar dig bäst.

Gör testet

 

Karriär på JENSEN

Har du höga ambitioner och ett starkt engagemang för människors utveckling? Bli en del av ett innovativt familjeföretag som arbetar mot att vara Sveriges bästa utbildningsföretag. 

Lediga jobb