Samhälls­programmet

Har du ett stort engagemang för samhällsfrågor? Letar du efter en gymnasieutbildning som ger dig en bred grund för vidare studier? Då är Samhällsprogrammet rätt för dig!

Försvar & Säkerhet

Inriktning: Samhällsvetenskap

Samhällsvetenskapliga programmet - Försvar & Säkerhet ger dig fördjupade kunskaper inom samhällssäkerhet, krig, konflikthantering, kommunikation och ledarskap. På JENSEN tror vi att utbildning är bäst när den kan tillämpas i verkliga livet. 

Bild
Profil-Försvar&säkerhet

Därför kombinerar vi teori och praktik genom samarbete med Försvarsmakten och andra relevanta aktörer. Den här utbildningen har en stark akademisk inriktning och förbereder dig både för dina framtida universitetsstudier och din personliga utveckling. Är det kanske du som leder vår nästa generation mot en bättre värld?

Gymnasiegemensamma ämnen
1150 P
Programgemensamma ämnen
300 P
Inriktningskurser
450 P
Programfördjupning
300 P
Individuellt val och gymnasiearbete
300 P

Psykologi & Kriminologi

Inriktning: Beteendevetenskap

Samhällsvetenskapsprogrammets profil Psykologi & Kriminologi passar dig som vill ha en djupare förståelse för våra känslor, tankar och beteenden. Du har ett intresse för psykologi och psykisk hälsa, kriminellt beteende, ledarskap och samhällsfrågor. Under utbildningen kommer du bland annat att få lära dig om personlighetstyper, IQ, seriemördare och rättspsykologi. 

Bild
Profil-Juridik-kriminiologi

Den här utbildningen passar dig som vill förstå dig själv och andra, som lockas av yrken som psykolog, polis, socionom, kriminolog samt yrken där det är viktigt att förstå och skapa bra kontakt med andra människor. 

Gymnasiegemensamma ämnen
1150 P
Programgemensamma ämnen
300 P
Inriktningskurser
450 P
Programfördjupning
300 P
Individuellt val och gymnasiearbete
300 P