Hoppa till huvudinnehåll

Vård och omsorg

Är du intresserad av människors hälsa och vill arbeta inom vården? Är du intresserad av hur livsstilen i olika delar av världen påverkar hälsa och välbefinnande? Då är vård och omsorgsprogrammet rätt för dig!


Utbildningen har fokus på internationellt arbete inom sjuk- och hälsovård, och att möta människor med olika språk, från olika kulturer. Vi samarbetar med olika vårdföretag, kommuner och organisationer i Sverige och andra delar av världen i våra skarpa projekt, för att stärka rätten till hälsa för flyktingar, barn och personer med funktionsnedsättning bland andra.

Under utbildningen läser du kurser som medicin, akutsjukvård och internationellt arbete. Du genomför 15 veckors APL (arbetsplatsförlagt lärande), antingen i Sverige eller utomlands. Du kommer även att erbjudas ett Europeiskt språkpass som validerar dina yrkesspråk, värdefullt i arbetet inom internationella och flerspråkiga verksamheter. Programmet ger dig grundläggande behörighet att läsa vidare på högskolan.

Direkt efter gymnasiet kan du arbeta som undersköterska inom sjuk- och friskvård. Även inom företagshälsovård och idrottsrörelsen finns ett stort behov av kompetens inom hälsa, träning, rehabilitering och coachning. Många av våra elever som går utbildningen väljer att utbilda sig till socionom, sjukgymnast, psykolog eller dietist. Världen blir ditt arbetsfält, kanske inom en frivilligorganisation som Läkare utan gränser eller Röda korset. 

Här kan du läsa programmet:

Stockholm
Internationella

JENSEN Gymnasium

"Jag skulle rekommendera JENSEN för att det är en jättebra skola, med underbara lärare!"

- Emma Adolfsson

Läs mer

"Lärarna är utbildade i att coacha oss till att nå våra mål och det märks verkligen."

- Victoria Larsson

Läs mer

"JENSEN har ett effektivt schema vilket innebär att jag går i skolan varannan vecka på förmiddagen och varannan vecka på eftermiddagen. Schemat kräver egen planering och en del självstudier vilket är perfekt för mig då jag behöver anpassa mina studier efter min ridning. När jag har eftermiddagslektioner kan jag träna på förmiddagen och tvärtom. JENSENs schema är perfekt för dig som vill kombinera skolan med en idrott!"
- Rasmus Svensson, åk 3

Läs mer

Karriär på JENSEN

Har du höga ambitioner och ett starkt engagemang för människors utveckling? Bli en del av ett innovativt företag som arbetar mot att vara Sveriges bästa utbildningsföretag. 

  jobba med oss