Hoppa till huvudinnehåll

Teknikprogrammet

Vill du vara med och leda den tekniska utvecklingen i framtiden? Då kan Teknikprogrammet med IT-inriktning på JENSEN vara rätt för dig! En bred teoretisk utbildning med betoning på IT och som ger många valmöjligheter för högre studier eller jobb i framtiden.

Profiler

Nya profiler

NYA SPÄNNANDE PROFILER

Nytt för i år att vi har flera nya profiler på våra program. Välj den profil som väcker ditt intresse mest!

Högskoleförberedande

HÖGSKOLEFÖRBEREDANDE

Programmet förbereder dig att studera på universitet eller högskola.

Teknik på gymnasiet - Våra profiler

SYSTEMVETARE
Vill du vara med och leda den tekniska utvecklingen i framtiden? Då kan teknikprogrammet med IT-inriktning på JENSEN vara rätt för dig! En bred teoretisk utbildning med betoning på IT som ger dig många valmöjligheter för högre studier och jobb i framtiden.

CIVILINGENJÖR
På profilen ger vi den bästa förberedelsen för vidare studier till civilingenjör med de behörighetsgivande kurserna inom matematik och fysik. Du kan läsa fler spännande kurser utifrån skolans profil av programmet.

 

Om Teknikprogrammet

Världens mest inflytelserika företag finns inom teknik och IT, vill du vara en del av den spännande snabba tekniska utvecklingen i världen? Nanorobotar, artificiell intelligens och det automatiserade samhället är inte långt borta - teknikens möjligheter är mycket stora just nu. Välj en utbildning som ger specialistkompetens med mycket hög efterfrågan i framtiden! Teknikprogrammet på JENSEN är en bred teoretisk utbildning med betoning på IT och som ger behörighet till civilingenjörsutbildningar.

 

 

”When I was in college, I wanted to be involved in things that could change the world. Now I am.”

– Elon Musk, founder of Tesla

 

Informations- och medieteknik

 

Teknikprogrammet på JENSEN är en teoretisk utbildning med betoning på IT. Du kan välja mellan två olika profiler. På profil Systemvetare lär du dig om informations-, kommunikations- och medieteknik. På profil Civilingenjör ligger fokus på teknikvetenskapens arbetsmetoder samt matematiskt modellering, simulering, styrning och reglering.

SYSTEMVETARE

Göteborg

 

Gymnasietest

Det är inte lätt att veta vilken skola man ska välja eller vilket program. Vad är det som egentligen är viktigt och hur gör man om man faktiskt inte vet vad man vill göra i framtiden? Gör vårt programtest för att se vilket program vi tror passar dig bäst.

Gör testet

 

Karriär på JENSEN

Har du höga ambitioner och ett starkt engagemang för människors utveckling? Bli en del av ett innovativt familjeföretag som arbetar mot att vara Sveriges bästa utbildningsföretag. 

Lediga jobb