Kombinera elitidrott med skolan

Miranda Gustafsson, åk 2
- Fotbollsspelare på elitnivå & landslagsspelare

Vad är det bästa med att gå på JENSEN?

Elitidrott

Det bästa med att gå på JENSEN måste nog vara schemat. Mycket av min tid utanför skolan går till fotbollen och med det speciella schemat vi har på JENSEN ger det mig möjlighet att kombinera idrotten och skolan på bästa sätt. Under de tidiga veckorna hinner jag alltid hem efter skolan och kan äta och plugga innan träningen börjar. Under de sena veckorna hinner jag alltid plugga innan jag börjar skolan. Att lärarna och alla ansvariga på skolan också är så måna om att jag ska lyckas att kombinera fotbollen och skolan är något jag är väldigt tacksam över.

Hur fungerar det att kombinera idrott med skolan?

Att kombinera fotbollen med skolan funkar som sagt jättebra för mig, men det krävs en hel del självdisciplin. Att kunna fördela sin tid noggrant är väldigt viktigt för att få allt att fungera. Men vill man så kan man!

Renaz Houssein, åk 2
- Tävlar i voltige, medaljör SM och NM

Vad är det bästa med att gå på JENSEN?

Elitidrott

Jag tycker att det bästa med att gå på JENSEN är att man kan kombinera skolan med sin fritid. Lärarna är pedagogiska och vill verkligen att man ska lyckas vilket gör att man blir motiverad att nå sina mål med sina studier.

Hur fungerar det att kombinera idrott med skolan?

För mig funkar det bra att kombinera mina studier med träning tack vare hur schemat är upplagt. Eftersom vi har effektivt schema hinner jag plugga på förmiddagen och träna på eftermiddagen vilket är bra då jag tränar minst 4 gånger i veckan. När vi har inlämningar så försöker läraren tänka på hur mycket andra uppgifter man har att göra den veckan och kan då lägga uppgiften vid ett annat tillfälle så det inte blir allt för stressigt och så att man får möjlighet att verkligen prestera.

Foto: Voltigefoto