Kombinera idrott med skolan

Rasmus Svensson
Årskurs 3

Vad är det bästa med att gå på JENSEN?

Rasmus Svensson

Jag har fått mycket uppmuntran och beröm från lärare/ledning både vad gäller mina studieresultat och idrottsprestationer. Det har pushat mig framåt. Åk 2 var ett tufft år med mycket plugg och jag fick mycket support från skolan vilket gjorde att jag lyckades få toppbetyg och tog samtidigt ett SM-brons i hoppning. När det är dags för min lillebror att söka till gymnasiet kommer jag absolut att rekommendera JENSEN! Det är ett gott betyg till skolan.

Hur fungerar det att kombinera idrott med skolan?
JENSEN har ett effektivt schema vilket innebär att jag går i skolan varannan vecka på förmiddagen och varannan vecka på eftermiddagen. Vi har endast korta raster under skoldagen. Detta gör att skoldagen komprimeras och man har effektiviserat lärandet i klassrummet, utan att ta bort lektionstimmar. Schemat kräver egen planering och en del självstudier vilket är perfekt för mig då jag behöver anpassa mina studier efter min ridning. När jag har eftermiddagslektioner kan jag träna på förmiddagen och tvärtom. JENSENs schema är perfekt för dig som vill kombinera skolan med en idrott!

Maja Lundell
Årskurs 3

Vad är det bästa med att gå på JENSEN?

Maja Lundell

Lärarna är verkligen helt underbara! Majoriteten av lärarna förstår verkligen eleverna och ser saker ur vårt perspektiv, det är sällan att man jobbar “elever mot lärare”, man jobbar tillsammans. I vår klass har vi väldigt bra sammanhållning där alla kan skämta med varandra och ingen lämnas utanför.

Hur fungerar det att kombinera idrott med skolan?
Det fungerar väldigt bra, jag har en bra relation med min coach och kan alltid prata med honom när skola och tennis krockar så löser vi det alltid, förutsatt att jag klarar av skolan. Om jag behöver vara borta pga tennisen hjälper alltid lärarna mig att komma ikapp när jag kommer tillbaka eller ger mig uppgifter att göra när jag är borta.