Kombinera elitidrott med skolan

Rasmus Svensson
Årskurs 3

Vad är det bästa med att gå på JENSEN?

Rasmus Svensson

Jag har fått mycket uppmuntran och beröm från lärare/ledning både vad gäller mina studieresultat och idrottsprestationer. Det har pushat mig framåt. Åk 2 var ett tufft år med mycket plugg och jag fick mycket support från skolan vilket gjorde att jag lyckades få toppbetyg och tog samtidigt ett SM-brons i hoppning. När det är dags för min lillebror att söka till gymnasiet kommer jag absolut att rekommendera JENSEN! Det är ett gott betyg till skolan.

Hur fungerar det att kombinera idrott med skolan?

JENSEN har ett effektivt schema vilket innebär att jag går i skolan varannan vecka på förmiddagen och varannan vecka på eftermiddagen. Vi har endast korta raster under skoldagen. Detta gör att skoldagen komprimeras och man har effektiviserat lärandet i klassrummet, utan att ta bort lektionstimmar. Schemat kräver egen planering och en del självstudier vilket är perfekt för mig då jag behöver anpassa mina studier efter min ridning. När jag har eftermiddagslektioner kan jag träna på förmiddagen och tvärtom. JENSENs schema är perfekt för dig som vill kombinera skolan med en idrott!

Nora Klintheim
Årskurs 3

Vad är det bästa med att gå på JENSEN?

Nora Klintheim

Det bästa med att gå på JENSEN är att alla lärarna har förståelse för oss elever. Det märks tydligt att lärarna är här för att hjälpa oss. Våra skoldagar har inga långa raster eller håltimmar vilket gör att jag kan effektivisera skoltimmarna men även tiden jag behöver på golfbanan

Hur fungerar det att kombinera idrott med skolan?

Eftersom vi har ett effektivt schema hinner jag med att träna mycket. Jag och min coach har en bra relation och när jag behöver vara borta från skolan vid t ex tävlingar ser de till att hjälpa mig hitta en lösning. Jag har även bra kontakt med alla mina lärare som är väldigt förstående när jag måste vara borta.