Norra ligger i trevliga lokaler precis vid Vanadislunden i Vasastan, nära till både Odenplan och Tekniska högskolan (Östra station). Vi är en skola som satsar på dig. Gör du? Vi tog emot våra första gymnasieelever 2003 och i vår släpper vi ut vår 10:e generation studenter; Tränade för verkligheten. Under våra år har vi vunnit flera priser inom exempelvis Ung företagsamhet (UF) och Unga forskare.

JENSEN Norra är skolan för dig med ambitioner. Det kan vara akademiska ambitioner eller ambitioner att bli en god entreprenör eller projektledare, kanske båda? Vi är en skola med studieförberedande program och genom metodkunskap, schemaläggning, externa samarbeten och coachning blir du väl förberedd för vidare studier; oavsett om det är direkt efter gymnasiet eller efter ytterligare något år.

Vad utmärker JENSEN gymnasium Norra?

• Det våra elever lyfter upp som det bästa med vår skola är framför allt de engagerade lärarna, det effektiva schemat och möjligheten att vara med att påverka.
  • Som en skola med studieförberedande program jobbar vi mycket med arbetssätt och metoder som förbereder för vidare studier.
  • På alla våra program har du möjlighet att driva eget företag genom UF, antingen som obligatorisk kurs eller som individuellt val. På ekonomiprogrammet kan du ta studenten som diplomerad gymnasieekonom.
  • Inom alla våra program samarbetar vi med både universitet och näringsliv och du får arbeta med verklighetsbaserade case.
  • Exempel på våra samarbetspartners är Vetenskapens hus (KTH och SU), Mälardalens högskola, MAQS lawfirm, Riksbanken och Juristakademien.
  • Våra lärare är på plats i skolan under arbetsdagen och du har alltid möjlighet att studera på plats även utanför lektionstid.