Norra

Om skolan

 

Norra ligger i trevliga lokaler precis vid natursköna Vanadislunden i Vasastan, nära både Odenplan och Tekniska högskolan/Östra station. Vi är en skola som satsar på dig! Vi räknar med att du gör detsamma!

Vi tog emot våra första gymnasieelever 2003 och i vår släpper vi ut vår 16:e generation studenter; Tränade för verkligheten! Under åren har vi vunnit flera priser inom exempelvis Ung företagsamhet och Unga forskare, samt med glädje välkomnat många yngre syskon och bekanta till tidigare studenter.  

JENSEN Norra är skolan för dig med ambitioner!

Träning för verkligheten

JENSENs utbildningskoncept Träning för verkligheten genomsyrar hela skolan och undervisningen. Du får som elev möjlighet att arbeta med case-studies, göra studiebesök för att få en inblick i hur olika verksamheter fungerar, delta i tävlingar som Juridik-SM, besöka och intervjua företag och exempelvis arbeta med Ung företagsamhet där du på egen hand får starta, driva och avsluta ett företag.

På JENSEN gymnasium Norra har eleverna ett effektivt och koncentrerat schema. Ett schema som liknar högskolans utformning och ger sammanhållen tid för förberedelse och efterarbete. Det främjar förmågan till ansvarstagande och att lägga upp sina egna studier. Smart Study (lärarledd läxhjälp) har vi varje dag.

Hälsoprofil

Mår vi bra både fysiskt och mentalt så presterar vi bättre! Därför sätter vi på JENSEN gymnasium Norra din hälsa i fokus. Rörelse genom pedagogiska promenader där eleverna tillsammans med sin lärare promenerar i vackra Vanadislunden och samtalar kring relevanta frågeställningar kopplat till ämnet, sker varje dag. Vi jobbar också med mental träning i form av avslappnings- och fokuseringsövningar. I skolans matsal serveras en allsidig kost och i skolans café kan du köpa mellanmål för att hålla energin uppe. På skolan finns också ett fulltaligt elevhälsoteam.

Program och profiler

Programmen på JENSEN gymnasium Norra är alla högskoleförberedande. Förutom de ämnen som alltid ingår i programmen och inriktningarna, erbjuder vi även intressanta profiler som förbereder dig särskilt väl för studier och arbetsliv. På Ekonomiprogrammet har vi exempelvis profilen Business and Economics, där delar av undervisningen sker på engelska. På Samhällsprogrammet inriktning samhällsvetenskap kan du bland annat fördjupa dina kunskaper inom ledarskap, försvar och globala konflikter genom att läsa vår profil Försvar & Säkerhet. Vårt Teknikprogram är särskilt utformat för dig som funderar på att studera vidare till exempelvis civilingenjör.

Få undervisning av engagerade och kompetenta lärare

När våra elever blir tillfrågade om vad det bästa med skolan är så säger de att det är lärarna. På JENSEN gymnasium Norra engagerar sig lärarna och coachar dig som elev för att du ska lyckas. De hjälper dig att nå dit du vill och nå dina mål. Här får du undervisning av kompetenta och behöriga lärare. Omtanken och det goda bemötandet våra lärare visar genomsyrar verksamheten.

Ledarskap, entreprenörskap och internationellt utbyte

Hos oss på JENSEN gymnasium Norra får du möjligheten att delta i Ung Företagsamhet (UF), där du som elev får möjlighet att starta, driva och avveckla ett företag med allt vad det innebär. Företagen drivs i grupp eller enskilt och många elever anser att starta ett UF-företag är det roligaste och mest utvecklande under studietiden, då de fick chans att utvecklas som person och företagare. Som elev har du möjlighet att söka till vårt ledarskapsprogram Power of the mind som handleds av amerikanska utbytesstudenter från DIS där de studerar psykologisk utveckling. JENSEN gymnasium Norra är en ackrediterad Erasmus+ skola vilket innebär att flera av våra elever varje år deltar i internationella utbyten, till exempel studieresor eller gymnasiearbetsprojekt.

JENSEN gymnasium Norra ligger i fräscha och trevliga lokaler på Tulegatan 44 i Stockholm, nära till både Odenplan och Tekniska högskolan (Östra station). Vi är en skola som satsar på dig. Gör du?

VÄLKOMMEN ATT KONTAKTA MIG OM DU HAR NÅGRA FRÅGOR!