Välkommen till

Jönköping

JENSEN gymnasium i Jönköping slog upp portarna 2009 och har blivit en mycket omtyckt skola med gott rykte. Du hittar oss på Östra Storgatan 7, mitt i centrala Jönköping.

Mirza-Basic

Välkommen till oss! 

Vi tränar dig för verkligheten! JENSEN gymnasium Jönköping är en plats för kunskap, gemenskap och en positiv studiekultur. Våra engagerade lärare skapar tillsammans en trygg lärmiljö där djupa kunskaper och bildning går hand i hand och vävs samman med en stark skolanda och fina traditioner som får dig som elev att trivas och utvecklas. Vårt mycket centrala läge och effektiva schema gör det dessutom enkelt för dig att kombinera idrott med studier. 

Mirza Basic
Rektor

Läs mer om skolan

Upptäck

Våra program

Jönköping
ekonomiprogrammet-jensen
jensen-sköld-ekonomi

Ekonomi­programmet

Läs mer
A_2880
naturvetenskap-program-jensen-sköld

Natur­programmet

Läs mer
samhälle-program-jensen
samhälle-program-jensen

Samhälls­programmet

Läs mer
teacher pupils
school pupils

Träning för verkligheten

– Din framtid

På JENSEN tränas du för verkligheten utanför skolan. Med en helhetssyn på din utveckling förbereder vi dig för nästa steg!

Jensens filosofi

Tea-hylander-student-athlete

Student Athlete

“På JENSEN gymnasium har jag möjlighet att välja en kurs som heter Idrott och hälsa 1 – specialisering. Då tillgodoräknas tiden jag lägger ner på min idrott. Min idrottslärare på JENSEN har ett tätt samarbete med min tränare och betygsätts utifrån mina prestationer. Ibland behöver jag åka iväg på turneringar och detta löser jag genom att prata med lärarna och få en genomgång i vad jag missar, lärarna är hjälpsamma i detta!"

Tea Hylander
ÅK 2, Jensen gymnasium

Traditioner

& gemenskap

Vi har många traditioner på våra skolor
som bidrar till en härlig gemenskap och sammanhållning.