Gamla stan

Om skolan

Om skolan

JENSEN gymnasium Gamla stan slog upp portarna 2005 och har blivit en mycket omtyckt skola med gott rykte. Du hittar oss i nyrenoverade lokaler i Gamla stan i centrala Stockholm. Vi blev “Årets UF-skola” 2021, alltså bäst på att utbilda i företagande och entreprenörskap. Det är träning för verkligheten!

Vad utmärker JENSEN gymnasium Gamla stan?

Det eleverna uppskattar mest med skolan är våra engagerade lärare, det effektiva schemat, våra lokaler med det centrala läget och att de får möjlighet att vara med och påverka sin utbildning. Vi satsar stort på Ung Företagsamhet (UF) och flera av våra elever säger: "att driva ett UF-företag är det roligaste och mest utvecklande under gymnasietiden".

  • Vi blev utsedda till Sveriges bästa UF-skola på UF-SM 2014! 
  • Vi blev utsedda till Stockholms bästa UF-skola 2011, 2012, 2013, 2015, 2018, 2020 och 2021.

Inom alla program samarbetar vi med universitet och näringsliv, och du får arbeta med verklighetsbaserade case. Exempel på våra samarbetspartners är Vetenskapens hus (KTH och Stockholms universitet), Uppsala universitet samt Raul Wallenberg Academy.

Våra skickliga lärare har mycket goda ämneskunskaper och ett stort engagemang för eleverna. De stöttar och utmanar dig för att du, utifrån din egen nivå, ska utvecklas maximalt.  

Bild
schonfeldtska_salen-1230x470
Välkommen att kontakta mig om du har några frågor!