Jönköping

Om skolan

Om skolan

JENSEN gymnasium i Jönköping slog upp portarna 2009 och har blivit en mycket omtyckt skola med gott rykte. Du hittar oss på Östra Storgatan 7, mitt i centrala Jönköping.

Vi finns till för dig som har höga ambitioner! Det kan vara akademiska ambitioner eller att bli entreprenör, säljare eller projektledare. Eller varför inte både och? Vi sätter ribban högt både vad gäller att förbereda dig för högre studier samt för näringslivet och företagande.

Vad utmärker JENSEN i Jönköping?

Vi satsar stort på Ung Företagsamhet och flera av våra elever säger att driva ett UF-företag är det mest utvecklande under gymnasietiden då de kliver utanför sin komfortzon och tar initiativ och kontakter som ger användbara erfarenheter inom näringslivet.

Exempel på våra samarbetspartners är Nyföretagarcentrum, Almi, Näringslivscentrum Jönköping och Grant Thornton.

En nära kontakt mellan lärare och elever ger stora möjligeter till individuellt stöd och personlig utveckling för våra elever.

Hösten 2025 flyttar vi till helt nya skollokaler i gamla arkivet vid Göta hovrätt som med anor från 1800-talet ett av landets äldsta och bäst bevarade domstolsarkiv.

“Vi är stolta över att kunna erbjuda våra elever den finaste och mest anrika skollokalen i Jönköping, som också går i linje med hur vi arbetar med bildning på JENSEN. Jag ser fram emot att vara med och skapa en studie- och arbetsmiljö utöver det vanliga med ett fantastiskt bibliotek.”

Mirza Basic
Rektor JENSEN gymnasium Jönköping
VÄLKOMMEN ATT KONTAKTA MIG OM DU HAR NÅGRA FRÅGOR!