Välkommen till

Göteborg

JENSEN gymnasium i Göteborg slog upp portarna 2007 på Stora Nygatan i centrala Göteborg. Vi satsar stort på Ung Företagsamhet och flera av våra elever säger att driva ett UF-företag är det roligaste och mest utvecklande under gymnasietiden.

Per-Köhler-Rektor

Välkommen till oss! 

JENSEN gymnasium Göteborg, en plats för kunskap, gemenskap och inspiration. Du möts av studiero och är omgiven av andra ambitiösa elever. Våra fantastiska lärare finns med dig på vägen för att du ska lyckas. Här finns plats för dig att kombinera idrott och studier utifrån vårt effektiva schema. Du utvecklas genom vårt fokus på skolanda, entreprenörskap, internationella samarbeten och mental träning. Vi förbereder dig för framtiden och håller liv i dina drömmar!

Per Köhler
Rektor

Läs mer om skolan

Upptäck

Våra program

Väljer du JENSEN gymnasium blir du bättre förberedd inför nästa viktiga steg i livet. Vad du än vill göra. Våra program ger dig en bra grund att stå på och ger många olika alternativ för framtiden.

Göteborg
samhälle-program-jensen
samhälle-program-jensen

Samhälls­programmet

Läs mer
ekonomiprogrammet-jensen
jensen-sköld-ekonomi

Ekonomi­programmet

Läs mer
teknik-programmet-jensen
teknik-program-jensen-sköld

Teknik­programmet

Läs mer
A_2880
naturvetenskap-program-jensen-sköld

Natur­programmet

Läs mer
teacher pupils
school pupils

Träning för verkligheten

– Din framtid

På JENSEN tränas du för verkligheten utanför skolan. Med en helhetssyn på din utveckling förbereder vi dig för nästa steg!

Jensens filosofi

Tea-hylander-student-athlete

Student Athlete

“På JENSEN gymnasium har jag möjlighet att välja en kurs som heter Idrott och hälsa 1 – specialisering. Då tillgodoräknas tiden jag lägger ner på min idrott. Min idrottslärare på JENSEN har ett tätt samarbete med min tränare och betygsätts utifrån mina prestationer. Ibland behöver jag åka iväg på turneringar och detta löser jag genom att prata med lärarna och få en genomgång i vad jag missar, lärarna är hjälpsamma i detta!"

Tea Hylander
ÅK 2, Jensen gymnasium

Traditioner

& gemenskap

Vi har många traditioner på våra skolor
som bidrar till en härlig gemenskap och sammanhållning.