Örebro

Om skolan

Om skolan

Som JENSEN-elev har du ditt gymnasium centralt i Örebro, granne med Stortorget. Vi har idag vuxit oss stora och finns numera i två fina våningsplan där ena våningen bland annat inrymmer vår nya och moderna labbsal.

 

Engagerade lärare och medarbetare

Årets Enkäter visar att medarbetarna på JENSEN Örebro trivs i teamet och på sitt arbetsplats. På en femgradig skala ger medarbetarna 4,8 till sitt team samt i nöjdhet med sin chef.

Med ett koncept som fungerar i verkligheten med höga ambitioner, teamkänsla och omtanke skapar vi en skola med god arbetsmiljö för både våra elever och lärare.

Väljer du JENSEN gymnasium Örebro kommer du att ha tre roliga och utmanande år framför dig. När du tar studenten kommer du vara väl förberedd inför nästa steg - oavsett om du vill läsa vidare på universitetet, gå ut i arbetslivet eller starta eget företag.

Vi finns till för dig som har höga ambitioner och vi sätter ribban högt när vi förbereder dig för kommande studier och arbetsliv.

Vad utmärker JENSEN i Örebro? 

  • Schemat med lektionerna koncentrerade till ena sidan av dagen och sammanhållen tid att studera självständigt på andra sidan. På JENSEN har du lika många lärarledda lektionstimmar och får därmed garanterad undervisningstid precis som på andra gymnasieskolor.  
  • Vår studiekultur! På JENSEN blir du utmanad och uppmuntrad att fokusera på dina studier, tillsammans med klasskompisar som också har siktet inställt på att lyckas med studierna.
  • Hälsoprofilen med pedagogiska promenader och mental träning. Det lägger grunden för hälsosam livsstil och ger dig verktyg att hantera utmaningar.
  • Chromebooks och Google Apps hjälper till att göra undervisningen både mer effektiv och roligare genom smidigare samarbeten mellan lärare och elever. Vi använder vår egna lärplattform Campus som uppskattas av både elever och lärare.
  • En trivsam och lugn studiemiljö. Vår skola präglas av en familjär stämning mellan lärare och elever. På skolan råder en trivsam och trygg atmosfär vilket bidrar till studiero och goda möjligheter för varje elev att lyckas med sina studier.

“Jag uppskattar hur bra lärare jag har och hur bra de lär ut. Dessutom uppskattar jag de pedagogiska promenaderna och MT:n eftersom de hjälper en att fokusera och lära sig mer”

Matilda Henriksson
Elev JENSEN Gymnasium Örebro
VÄLKOMMEN ATT KONTAKTA MIG OM DU HAR NÅGRA FRÅGOR!