Hoppa till huvudinnehåll

Ridgymnasium

JENSEN Ridgymnasium är ett studie- och yrkesförberedande Naturbruksprogram som läses med samhällsvetenskaplig eller naturvetenskaplig inriktning.

JENSEN Ridgymnasium är ett studie- och yrkesförberedande Naturbruksprogram som läses med samhällsvetenskaplig eller naturvetenskaplig inriktning.

 

Ridgymnasium SA

Den samhällsvetenskapliga inriktningen ger dig en bred högskolebehörighet och mycket goda yrkesförberedande kunskaper inom häst- och ridsporten. Inriktningen passar dig som funderar på yrken som t.ex. hästskötare, Hippolog eller ridande polis, men du får också behörighet att studera vidare till yrken som t.ex. civilekonom, socionom och jurist.

 

 

Ridgymnasium NA

Den naturvetenskapliga inriktningen läses som utökat program och ger dig naturvetenskaplig behörighet till högskola och universitet. Du får yrkesförberedande kunskaper inom häst- och ridsporten med kurserna Ridning och körning, Ridning 1 samt Hästkunskap 1 och 2. Inriktningen passar dig som funderar på yrken som t.ex. veterinär, veterinär med specialistkompetensen häst eller agronom, men du får också behörighet att studera vidare till yrken som t.ex. civilingenjör, läkare och jurist.

 

 

Träning för verkligheten

Oavsett om du tänker dig en yrkesinriktad eller studieinriktad framtid så vill vi ge dig de bästa möjliga förutsättningarna att nå dina framtida mål. Till hjälp har du coachande lärare som stöttar dig i dina teoretiska studier och regelbundet följer upp dina studieresultat och mål. Inom dina praktiska ämnen så kommer du handledas av erfarna tränare inom olika discipliner och ämnesområden. Huvudridlärarna ansvarar för utbildningen som helhet, din personliga utveckling och examination i nära samarbete med utbildningen övriga tränare.

Läs mer

 

 

Egen häst och boende

Till JENSEN Ridgymnasium har du möjlighet att ta med dig din egna häst mot en uppstallningskostnad. Du kan välja att rida din häst under delar av din utbildning, men för att du verkligen ska kunna tillgodogöra dig utbildningen i sin helhet så vill vi att du även tränar och praktiserar dina kunskaper på skolans hästar.

För långväga elever erbjuder vi ett modernt internatboende på Wenngarn i mycket nära anslutning till skolans lokaler och ridanläggning. På internatet finns enkel- och dubbelrum med toalett och dusch, gemensamma utrymmen som kök och matsal samt tvätt- och torkstuga. En husmor finns på plats och vi är mycket måna om att upprätthålla en god kommunikation med de familjer vars elever bor på internatet. Kontakta oss för mer information om uppställning och internatboende.

Kontakta oss

 

 

Så här ansöker du

Du söker till JENSEN Ridgymnasium via antagningskansliet i ditt län (alternativt kommun) men vi rekommenderar alla som är intresserade att skicka en intresseanmälan direkt till oss så snart som möjligt.

När vi tagit emot din intresseanmälan kommer du att få mer information om utbildningen. Vi kommer också vilja veta mer om dig och din erfarenhet av hästar och ridning, så att vi kan placera dig i den ridgrupp som bäst motsvarar dina kunskaper och mål. Kontakta oss om du oss om du har frågor om din ansökan.

Intresseanmälan