Naturbruks­programmet - Hund­­­­

Naturbruksprogrammet på JENSEN gymnasium Wenngarn är studie- och yrkesförberedande och läses som utökat program inom samhällsvetenskap eller naturvetenskap med profilering mot hund eller djursjukvård.

Hund- och djursjukvård - Natur

Inriktning: Djurvård

Naturbruksprogrammet på JENSEN gymnasium Wenngarn är studie- och yrkesförberedande och läses som utökat program inom samhällsvetenskap eller naturvetenskap med profilering mot hund eller djursjukvård. Vår djurvårdsprofil passar dig som har siktet inställt på att bli veterinär eller jobba med djursjukvård i framtiden. 

Bild
Hund1

Du får grundläggande kunskap om djurens hälso- och djursjukvård samt fördjupar dig inom programinriktningen mot djurvård. Programmet passar dig som vill ha ett brett högskoleförberedande program och samtidigt fördjupa dina kunskaper inom sällskapsdjur. På Wenngarn har vi både hundar, smådjur och reptiler och flera externa samarbeten. Utbildningen ger D9 kompetens.

Gymnasiegemensamma ämnen
950 P
Programgemensamma ämnen
400 P
Inriktningskurser
500 P
Programfördjupning
700 P
Individuellt val och gymnasiearbete
300 P
Kurser inom utökat program NA
450 P

Hund- och djursjukvård - Samhälle

Inriktning: Djurvård

Naturbruksprogrammet på JENSEN gymnasium Wenngarn är studie- och yrkesförberedande och läses som utökat program inom samhällsvetenskap eller naturvetenskap med profilering mot hund eller djursjukvård. I Sverige finns ett stort behov av säkerhetshundar inom försvaret, polisen, privata säkerhetsbolag och i det civila samhället. Välutbildade tjänstehundar kan bidra positivt i civilsamhället och i försvaret genom sök av t.ex. narkotika, spängmedel och vapen eller som patrullhundar.

 

Bild
Hund1

Vår hundprofil riktar sig till dig som vill få en högkvalitativ högskoleförberedande utbildning och fördjupade yrkeskunskaper inom området tjänstehund och yrkeshundar inom sök- och försvar. Du får även en kunskap om djurens hälso- och djursjukvård samt fördjupar dig inom programinriktningen mot hund. Programmet passar dig som vill ha ett brett högskoleförberedande program och samtidigt fördjupa dina kunskaper inom hund och är lockad av att jobba med yrkeshundar i framtiden! Du kan bli certifierad hundinstruktör efter fullgången utbildning.

Gymnasiegemensamma ämnen
900 P
Programgemensamma ämnen
400 P
Inriktningskurser
500 P
Programfördjupning
700 P
Individuellt val och gymnasiearbete
300 P
Kurser inom utökat program SA
100 P