Naturbruks­programmet - Häst

Naturbruksprogrammet på JENSEN gymnasium Wenngarn är studie- och yrkesförberedande och läses som utökat program inom samhällsvetenskap eller naturvetenskap.

Ridgymnasium - Natur

Inriktning: Hästhållning

Naturbruksprogrammet på JENSEN gymnasium Wenngarn är ett studie- och yrkesförberedande program. Programmet passar dig med ambitioner att ta din ridning till nästa nivå. Genom att fördjupa dina kunskaper om hästar och ridning utvecklas du både som ryttare och får en större kunskap och förståelse för hästrelaterade verksamheter. Under tre år får du utveckla dina färdigheter inom korrekt grundridning i dressyr och hoppning, daglig hantering, skötsel och vård. 

Bild
häst2

Profilen du läser är ett utökat program mot naturvetenskap. Det passar dig som funderar på att bli t.ex. veterinär eller yrkesverksam inom häst- och ridsporten eller vill studera vidare på högskolan med behörighet upp till motsvarande Naturvetenskapligaprogrammet. Möjlighet till tappskokompetens, D9 och hästskötarexamen finns.

 

Gymnasiegemensamma ämnen
900 P
Programgemensamma ämnen
400 P
Inriktningskurser
700 P
Programfördjupning
500 P
Individuellt val och gymnasiearbete
300 P
Kurser inom utökat program NA
450 P

Ridgymnasium - Samhälle

Inriktning: Hästhållning

Naturbruksprogrammet med inriktning hästhållning på JENSEN gymnasium Wenngarn är ett studie- och yrkesförberedande program . Programmet passar dig med ambitioner att ta din ridning till nästa nivå. Genom att fördjupa dina kunskaper om hästar och ridning utvecklas du både som ryttare och får en större kunskap och förståelse för hästrelaterade verksamheter. 

Bild
häst1

Under tre år får du utveckla dina färdigheter inom korrekt grundridning i dressyr och hoppning, daglig hantering, skötsel och vård. Profilen du läser är ett utökat program mot samhällsvetenskap och ger grundläggande högskolebehörighet.  Programmet passar dig som funderar på att yrkesverksam inom häst- och ridsporten eller vill studera vidare på högskolan. Möjlighet till tappskokompetens, D9 och hästskötarexamen finns.

Gymnasiegemensamma ämnen
900 P
Programgemensamma ämnen
400 P
Inriktningskurser
700 P
Programfördjupning
500 P
Individuellt val och gymnasiearbete
300 P
Kurser inom utökat program SA
100 P