Hoppa till huvudinnehåll

Hund och djursjukvård

Hund och djursjukvård är ett studie- och yrkesförberedande Naturbruksprogram som läses med samhällsvetenskaplig eller naturvetenskaplig inriktning.

Hund och djursjukvård är ett studie- och yrkesförberedande Naturbruksprogram som läses med samhällsvetenskaplig eller naturvetenskaplig inriktning.

 

Hund och djursjukvård SA

Den samhällsvetenskapliga inriktningen ger dig en bred högskolebehörighet och mycket goda yrkesförberedande kunskaper inom ämnesområdet arbete med hund och hundsport. Du får kunskap om hundars beteende, olika raser, friskvård, sjukdomar och avel. Du får även utveckla ditt eget ledarskap genom att lära dig handleda såväl hund som människor och prova på olika hundsporter. Inriktningen passar dig som har ett stort intresse av hund och hundsport och funderar på yrken som t.ex. hundförande polis, uppfödare eller djurvårdare, men du får också behörighet att studera vidare till yrken som t.ex. civilekonom, socionom och jurist.

 

Hund och djursjukvård NA

Den naturvetenskapliga inriktningen läses som utökat program och ger dig naturvetenskaplig behörighet till högskola och universitet. Du får grundläggande yrkesförberedande kunskaper inom ämnesområdet arbete med hund och hundsport och en djupare kunskap inom djurens hälso- och djursjukvård. Inriktningen passar dig som funderar på yrken som t.ex. veterinär eller veterinär med specialistkompetens hund, men du får också behörighet att studera vidare till yrken som t.ex. civilingenjör, läkare och jurist.

 

Träning för verkligheten

Oavsett om du tänker dig en yrkesinriktad eller studieinriktad framtid så vill vi ge dig de bästa möjliga förutsättningarna att nå dina framtida mål. Till hjälp har du coachande lärare som stöttar dig i dina teoretiska studier och regelbundet följer upp dina studieresultat och mål. Inom dina praktiska ämnen så kommer du att handledas av erfarna hundtränare och lärare med mycket god erfarenhet inom de olika ämnesområdena.

Läs mer

 

 

Egen hund och boende

Till JENSEN gymnasium Wenngarn har du möjlighet att ta med dig egen hund. För långväga elever erbjuder vi ett modernt internatboende på Wenngarn i mycket nära anslutning till skolans lokaler, träningsanläggning och hundstall. På internatet finns enkel- och dubbelrum med toalett och dusch, gemensamma utrymmen som kök och matsal samt tvätt- och torkstuga. En husmor finns på plats och vi är mycket måna om att upprätthålla en god kommunikation med de familjer vars elever bor på internatet. Kontakta oss för mer information om internatboende. 

Kontakta oss

 

 

Så här ansöker du

Du söker till Hund och djursjukvård via antagningskansliet i ditt län (alternativt kommun) men vi rekommenderar alla som är intresserade att skicka en intresseanmälan direkt till oss så snart som möjligt.

När vi tagit emot din intresseanmälan kommer du att få mer information om utbildningen. Vi kommer också vilja veta mer om dig och din praktiska erfarenhet, så att vi kan placera dig i den träningsgrupp som bäst motsvarar dina kunskaper och mål. Kontakta oss om du har frågor om din ansökan.

Intresseanmälan