Idrottsutbildning med Västerås Simsällskap

Vill du utöva simning på skoltid?

Satsar du seriöst på simning och vill kunna genomföra delar av din satsning på skoltid? Då är den lokala idrottsutbildningen (LIU) på JENSEN gymnasium Västerås för dig! Vi samarbetar med Västerås Simsällskap för att ge ungdomar i Västerås möjlighet att nå framgång i både idrotten och skolan. Träningen som bedrivs på skoltid är seriös och hård och kräver mer tid än den som normalt är schemalagd. Utbildningen vänder sig därför i första hand till dig som redan är medlem i och tränar med Västerås Simsällskap.

Lokal idrottsutbildning med Västerås Simsällskap

Vad ingår i idrottsutbildningen?

  • Träning på skoltid inom din idrott, i snitt två pass i veckan på dagtid med tränare från Västerås Simsällskap. 
  • Styrketräning på skoltid med individuellt framtagna träningsprogram. 
  • Idrottsteori vid återkommande teoripass.
  • Träning, undervisning och stöttning från både klubbtränare och behörig lärare. 
  • Du tar del av de delar i JENSEN gymnasiums koncept som främjar hälsa och goda prestationer, såsom daglig mental träning, hälsosam mat och en sockerfri skoldag. 

Hur söker man?
Du söker som vanligt till det gymnasieprogram som du är intresserad av. Som individuellt val väljer du Idrott och hälsa - specialisering 1 och 2. Det är inom ramen för dessa kurser som träningen genomförs. För att vi ska veta hur många sökande vi har som väljer vår lokala idrottsutbildning ska du dessutom göra en separat ansökan för den. Det är dock inte den som avgör om du kommer in, utan det är dina betyg.