JENSEN gymnasium - för dig med ambitioner  Har du höga ambitioner? Har du drömmar och mål? Vill du göra någonting alldeles extra av ditt  liv, och ser gymnasiet som en förberedelse för att lyckas? I så fall är JENSEN gymnasium Västerås rätt för dig.

Hur lyckas man med skolan och allt annat?

• Det allra viktigaste är trygghet och studiero!
  • Hos oss kommer man i tid till lektioner
  • Man har med sig rätt materiel
  • Läraren är ledaren i klassrummet och inleder, leder och avslutar lektionerna
  • Man lämnar ifrån sig mobilen på väg in i klassrummet
  • God ordning och struktur är viktigt för oss
  • Följer man vår klassrumsmodell så är allt BRA, annars får man en konsekvens. På skolan råder en trivsam och lugn atmosfär vilket bidrar till studiero och goda möjligheter för varje elev att lyckas med sina studier.
  • Vi vill att du ska hinna med både lektioner och läxor under skoldagen så att du kan använda  kvällen åt annat. Därför har vi ett effektivt schema utan onödiga håltimmar vilket gör att du har  lektioner under halva arbetsdagen och kan använda övrig tid åt träning och läxor.
  • Vi har frivilliga lektioner varje dag, oftast med matematiklärare, som vi kallar för Smart study.
  • Vi arbetar efter ​träning för verkligheten. Allt vi gör har en eftertanke. Vi arbetar bland annat med  skarpa case som UF och projektarbeten.
  • Hos oss känner alla lärare alla elever och kan tilltala dig med namnet. Lärarna är engagerade i dina studier och coachar dig mot målet. Detta ger oss hög klass på all undervisning!
  • Du får en egen coach på skolan som hjälper dig med allt.
  • Våra lokaler är ljusa  och öppna och ger en naturlig kontakt mellan elever och medarbetare. Lokalerna motsvarar också  de krav man kan ställa på en modern arbetsplats.
  • Hos oss kan du läsa alla psykologikurser och fördjupa dig i kriminologi.

Chromebooks och Google Apps hjälper till att göra undervisningen både mer effektiv och roligare genom smidigare samarbeten mellan lärare och elever. Vi är först i hela Europa med att införa Chromebooks och Google Apps till samtliga elever och lärare i den här skalan!

Träning för verkligheten, ger en tydlig koppling till den verklighet som väntar efter gymnasiet. Vi tycker att det är viktigt att lära sig ta egna beslut, påverka, samarbeta och finna gemensamma lösningar. Vi har ett nära samarbete med såväl lokalt näringsliv som universitet och högskolor i närområdet. Du får bland annat arbeta med verklighetsbaserade case och projektarbeten. När du tar studenten har du ett försprång inför nästa viktiga steg i livet!

Vidare så samarbetar vi med universitet och näringsliv - exempel på våra samarbetspartners är MDH, Care of Haus, Grant Thornton, SEB, Swedbank Handelskammaren, KTH m fl. Vi satsar mycket på UF. Ung Företagsamhet är ett tydligt exempel på Träning för verkligheten. Flera av våra elever säger att driva ett UF-företag är det roligaste och mest utvecklande under gymnasietiden.

Vi finns på Stora gatan 50, ett stenkast från Svartåns lummiga parker. Hos oss får du panoramautsikt över Västerås stad. Vi har en egen takterrass där vi kan njuta i solen. Lunch äter vi på Konserthusterrassen. Välkommen att läsa EK, NA och SA hos oss. EK har inriktningarna ekonomi och juridik. NA har endast naturinriktning medan SA har inriktning beteende. Där läser du en psykologikurs varje läsår som profilerar inriktningen.

Besök oss på öppet hus!