UF - Ung Företagsamhet

JENSEN gymnasium Södra utses till Stockholms bästa UF-skola!

2011, 2012 och 2013 utsågs JENSEN gymnasium Södra till Stockholms bästa UF-skola. 2014 vann vi Sveriges bästa UF-skola och 2015 blev vi återigen utsedda till  bäst i Stockholm.

Vi tog emot priset på Våga Vara Egen mässan den 19 februari och juryns motivering löd:

“Med ett stort antal engagerade UF-lärare har skolan ett upplägg som låter alla elever, oavsett program driva UF-företag. En tydlig plan finns för elevens entreprenöriella utveckling, från årskurs 1 till 3. Med en gedigen ämnesinfärgning, och ett aktivt samarbete med näringslivet kan Årets UF-skola leverera vad den lovar - träning för verkligheten!”

Årets UF-lärare 2016

Vi är även otrolig stolta över vår lärare Caroline Kenmo som utsetts till Årets UF-lärare 2016!

Juryns motivering löd:

Caroline Kenmo - Årets UF-lärare

"Både elever och skolledare vittnar om lärarens stora passion och engagemang som får eleverna att våga tro på sig själva och sätta höga mål. Lärarens drivkraft bidrar också till att fler lärare på skolan visar intresse för och engagerar sig i UF-företagande. Läraren visar på nytänkande genom en struktur som gynnar eleverna och hela tiden tar dem till nästa nivå. Samtidigt delar läraren med sig av goda exempel såväl i kollegiet som i sociala medier. Täta kontakter med näringslivet genomsyrar hela skolåret då läraren har infört att varje månad har ett särskilt fokus där näringslivsrepresentanter bidrar med ett verklighetsperspektiv."