Student 2017

Till våra studenter med familjer och vänner

Student-utspring

Torsdagen den 8 juni är det dags för studentfirande på JENSEN gymnasium Södra. Vi är många som ser fram emot denna stora dag och vill nu informera om några hållpunkter.

Kl 09.30    Avslutningsceremoni för skolans elever och medarbetare vid Parkteatern i Vitabergsparken. Föräldrar är även de välkomna att bevittna ceremonin.

Kl 10.30    Klasserna marscherar tillsammans med sin coach från Vitabergsparken för en sista samling på skolan. Klassen äter lunch tillsammans med coachen. Studenterna får sina slutbetyg och gruppfotografering sker. I år finns även möjlighet till att ta individuella porträttbilder.

Kl 13.00    Den första klassen springer ut. I vilken ordning klasserna springer ut avgörs genom olika tävlingar som genomförts under läsåret och meddelas under ceremonin i Vitabergsparken. Klasserna springer direkt till Anna Lindhs park. Familj och vänner är hjärtligt välkomna att ta emot de nybakade studenterna.

Bra att veta
Många klasser brukar enligt tradition inleda dagen med en gemensam champagnefrukost i egen regi. Vi vill att studenten ska bli en härlig upplevelse som alla kan se tillbaka på med glädje och stolthet. Därför vill vi uppmärksamma er på att det som vanligt råder nolltolerans vad gäller bruk av alkohol/droger på skolans område och i samband med avslutningen i Vitabergsparken. Medhavd alkohol beslagtas utan undantag.

Det finns inte plats för studentmottagande vid Vintertullstorget. Därför kommer studenterna att springa raka vägen till Anna Lindhs park. För att undvika trängsel och kaos hänvisas alla anhöriga direkt till Anna Lindhs park. Tänk på att vara på plats i god tid.

Efter att klassen har genomfört sitt utspring kommer de att kunna hämta sina tillhörigheter från sitt klassrum innan de åker iväg på sina flak. Endast elever är tillåtna in i skolan.

De flesta klasser kommer efter samlingen i Anna Lindhs park att lämna platsen med studentflak eller annat ekipage. Dessa brukar i mån av plats parkeras i närheten av skolan för att bli dekorerade. Det innebär begränsade möjligheter att parkera bilar i närheten av Vintertullstorget. Vi rekommenderar att ni promenerar från Skanstulls T-bana eller busshållsplatsen vid Gotlandsgatan alternativt parkerar en bra bit från skolan.

Vänligen respektera
Vänligen respektera att nedskräpning ej är tillåten. Ni ombeds att ej medtaga konfetti då det skräpar ner oerhört och det är vi medarbetare som måste återställa allt till ursprungligt skick. Tänk även på att ej spruta champagne eller annan dryck på eleverna. Respektera er omgivning, medarbetare, övriga studenter och anhöriga så att detta kan bli en lika trevlig dag som det ska vara!

Väl mött!
Medarbetarna på JENSEN gymnasium Södra