Samarbete med näringslivet

Hos oss på JENSEN gymnasium Gamla stan får eleverna under sina tre år göra flera studiebesök på organisationer, företag och universitet och högskolor. På så sätt förbereder vi våra elever inför livet efter gymnasiet och skapar ett nära samarbete med näringslivet och lärosäten.

Exempelvis samarbetar vi med Uppsala Universitet. Under årskurs 1 på Naturprogrammet åker eleverna till Fältstationen Erkenlaboratoriet utanför Norrtälje. Där de under några dagar får lära, utforska och arbeta både självständigt och tillsammans med andra och känna tillit till sin egen förmåga.

Samarbete med näringslivet

Ung Företagsamhet

Ytterligare ett exempel är de näringslivskontakter eleverna på ekonomi- och handelsprogrammet får under sitt tredje år hos oss. I samband med att eleverna driver egna företag inom ramen för Ung företagsamhet arbetar vi aktivt med att få in representanter från näringslivet som kan stötta, utveckla och driva våra elever framåt. Detta har lett till att alla våra UF-elever har fått externa utbildningar inom områden som affärsutveckling, marknadsföring och försäljning.

Tävlingar och JENSEN-nästet

Därtill bedriver vi på skolan flera tävlingar, bland annat JENSEN-nästet och en säljtävling båda med extern jury. Under de senaste åren har vi bland annat arbetat med representanter från SEB, Eklund Stockholm New York, Post Nord, EA Games, Humankonsult och Stolt kommunikation.

JENSEN-nästet
JENSEN-nästet