Ekonomi­programmet

Har du siktet inställt på ett jobb i näringslivet eller har du haft funderingar på att någon gång starta ett eget företag? Kanske vet du redan nu att du vill läsa på ekonomiprogrammet eller juristlinjen på universitetet? Då är ekonomiprogrammet rätt för dig.

Juridik

Inriktning: Juridik

Ekonomiprogrammet – Juridik passar dig som är intresserad av lag och rätt och vill lära dig att förstå arbetet i domstolar. Du får möjligheten att arbeta med våra viktigaste lagar och en bättre förståelse för vårt samhälle i stort. Vi varvar klassrumsundervisning med case där du får hjälpa personer och företag att lösa juridiska problem. Det kan handla om till exempel ett brott, en vårdnadstvist, mänskliga rättigheter eller att fördjupa dig i ett tidigare rättsfall. 
 

Bild
EK Juridik

En viktig del inom juridik är också att kunna visa sina kunskaper och arbeta praktiskt. Du får möjligheten att delta i rättegångsspel och öva på att skriva juridiska dokument. Dessutom kommer du kunna arbeta med juridik i andra ämnen för att få en bred inblick i ämnet och göra undervisningen både roligare och mer verklighetsbaserad. Vi gör studiebesök på exempelvis advokatbyråer och domstolar och får själva besök av advokater, poliser och andra som arbetar med juridik. Ekonomiprogrammet - Juridik är en bra start för dig som sen vill läsa juridik på universitetet. 
 

Gymnasiegemensamma ämnen
1250 P
Programgemensamma ämnen
350 P
Inriktningskurser
300 P
Programfördjupning
300 P
Individuellt val och gymnasiearbete
300 P

Management

Inriktning: Ekonomi

Management riktar sig till dig som vill kombinera en bred ekonomiutbildning med fördjupade kunskaper inom ledarskap, psykologi och retorik. Du får träna på att leda dig själv, samarbeta i team och på att leda andra. Genom Ung Företagsamhet får du även lära dig att starta och driva ditt eget företag. Profilen passar dig som drömmer om att bli egenföretagare eller arbeta som företagsledare i framtiden samt ger högskolebehörighet till ekonomprogrammet.

Bild
Profil-Management
Gymnasiegemensamma ämnen
1250 P
Programgemensamma ämnen
350 P
Inriktningskurser
300 P
Programfördjupning
300 P
Individuellt val och gymnasiearbete
300 P