Hösten -21 startar vi teknikprogrammet

Till hösten startar vi ett helt nytt program - teknikprogrammet med inriktningen Informations- och medieteknik och profilen Civilingenjör. Här kan du läsa om hur två av våra elever som idag går på naturprogrammet hade valt om teknikprogrammet hade funnits när de valde till gymnasiet.

Julia Larsson

Julia Larsson, elev på JENSEN gymnasium Örebro, naturprogrammet åk 2

Vad är det bästa med JENSEN?
Det bästa med JENSEN är lärarna. De både utmanar och stödjer oss elever och det märks att de vill att vi ska förstå vad vi lär oss och inte bara kunna upprepa det. Lärarna ger även ett coachande stöd när vi ställer frågor kring olika universitet eller universitetsutbildningar, eller generellt om vad man kan göra efter gymnasiet.

Vilket program går du idag och vad är bra med ditt program?
Jag går naturprogrammet och det som är bra med natur är att det utmanar oss att förstå på djupet. En del moment i kurserna bygger på saker vi tidigare lärt oss, vilket först kan låta skrämmande men som faktiskt är väldigt coolt. Att förstå hur enstaka saker fungerar är en sak medan att förstå hur de fungerar, i förhållande till andra saker, är en helt annan.

Vad vill du göra i framtiden?
Jag har ännu inte kommit på exakt vad jag vill göra i framtiden, men naturprogrammet har fått mig att inse hur intressant och roligt det är med fysik. Jag vill därför jobba med något som är givande för samhället och som har något med fysik att göra.

Om teknikprogrammet hade funnits när du gjorde ditt val av gymnasium hade det varit ett bra alternativ för dig och varför?
Jag tror definitivt att teknikprogrammet hade varit något för mig. Vid sidan av mitt nyfunna intresse fysik gillar jag verkligen teknik. Programmering är något som fascinerar mig men som tyvärr är en hobby jag inte har så mycket tid åt. Om jag gick teknik skulle det ingå i programmet och jag skulle få möjligheten att lära mig från kunniga lärare på JENSEN, vilket skulle vara riktigt kul.

Fatma Batal

Fatma Batal, tidigare elev på JENSEN gymnasium Örebro, tog studenten 2020

Vad gör du idag och hur ser du på din framtid?
Nu går jag på Örebro universitet och pluggar till högskoleingenjör inriktning byggteknik. Jag har många planer inför framtiden, när jag tar examen vill jag jobba med mitt drömyrke som är i byggbranschen och sedan vill jag även driva mitt eget byggföretag.

Vad minns du av dina år på JENSEN?
Mina år på JENSEN är en viktig del av mitt liv då de har hjälpt mig att utveckla mig till den person jag är idag. Åren på JENSEN gav mig mycket och jag fick med mig de kunskaper som  jag behöver för att nå mina mål. Jag valde naturprogrammet på JENSEN eftersom jag har alltid velat att bli byggingenjör.

Om teknikprogrammet hade funnits på JENSEN när du gjorde ditt val av gymnasium hade det varit ett bra alternativ för dig och varför?
Om teknikprogrammet funnits på JENSEN när jag valde program och gymnasium hade det absolut varit ett bra alternativ för mig eftersom jag länge haft en dröm om att bli byggingenjör.

Se filmen om teknikprogrammet: