Pröva det lästa i praktiken

Begåvning är inte allt. Teoretiska kunskaper och akademiska studier är inte heller det som avgör din framtid.

Pröva det lästa

Att få pröva det lästa i verkligheten är en viktig del i hur vi jobbar på JENSEN. Det kan vara genom skarpa case eller att starta eget företag om du vill läsa Ung Företagsamhet. Vi jobbar för att du ska våga pröva nytt, fatta beslut och köra. Gör det bara.

Träning för verkligheten

Vi har tagit fasta på den praktiska intelligensen - att du utöver den intellektuella intelligensen ska få träna på att föra dig i olika sammanhang, göra verklighetsanpassade och kreativa uppgifter som utvecklar din sociala förmåga och din kreativitet bortom vad du trodde att du kunde klara.

Ung Företagsamhet på elitnivå

Genom att starta ett UF-företag på JENSEN får du följa med på en entreprenöriell resa! På flera av våra program kan du läsa Ung Företagsamhet. Det innebär att du och ditt team startar ett eget företag och får en unik chans att utveckla praktiska förmågor.

Du förbereds noga under första och andra året för att under år 3 få sätta en affärsidé du brinner för i verket på riktigt. Vi coachar dig i allt från kreativitet och ledarskap till affärsmässighet och försäljning. Du kommer att utveckla din retoriska förmåga genom tävlingen JENSEN-nästet, där du med din företagspitch tävlar mot andra JENSEN-företag samt får en chans att visa upp dig för representanter från näringslivet.

Sveriges bästa gymnasium i Entreprenörsskap

2018 fick två av våra skolor utmärkelser:
• JENSEN gymnasium Södra - Årets UF-skola i Stockholm
• JENSEN gymnasium Uppsala - Årets UF-skola i Uppsala

2014 utsågs JENSEN Södra till Sveriges bästa UF-skola och har även blivit Stockholms bästa UF-skola 2011, 2012, 2013 och 2015. Dessutom blev JENSEN gymnasium Göteborg bästa UF-skola i Göteborg 2015. Vi är otroligt stolta över dessa priser och det säger mycket att vi är bäst i hela Sverige på att lära ut företagsamhet till våra elever!

Genom åren har vi vunnit totalt 84 UF-priser.

Sophia Eliases - Ung företagsamhet

Jag brinner för Ung Företagsamhet då jag sett så många exempel på vad det gör med eleverna! Eleverna växer enormt som personer och blir självsäkrare, mognare, mer ansvarstagande och har framförallt enormt roligt under sitt UF år. Att driva UF-företag handlar inte bara om att bli företagare, det handlar om att bli företagsam. Det handlar också om att tränas för verkligheten, som den faktiskt ser ut, oavsett vad du som elev vill bli efter gymnasiet. Att få driva UF-företag borde vara en självklarhet för alla elever.

– Sophia Eliases, lärare på JENSEN gymnasium Västerås
Utsedd till Årets UF-lärare i Västmanland 2017