Ung företagsamhet på elitnivå

På flera av våra program kan du läsa ung företagsamhet. Det innebär att du och ditt team startar ett eget företag och får en unik chans att utveckla praktiska förmågor.

Sveriges bästa gymnasium i Entreprenörsskap

JENSEN gymnasium Södra blev Sveriges bästa gymnasium i Ung Företagsamhet 2014 och har blivit Stockholms bästa gymnasium i Ung Företagsamhet 2011, 2012, 2013 och 2015. Det är vi otroligt stolta över och det säger mycket att vi är bäst i hela Sverige på att lära ut entreprenörskap till våra elever.

Dessutom blev JENSEN Gymnasium Göteborg bästa UF-skola i Göteborg 2015. “Juryn upplever skolans strategiska och ambitiösa arbete med UF-företagande som ett bidragande steg i elevernas träning för verkligheten”.

Genom åren har vi vunnit totalt 58 UF-priser.

Caroline Kenmo - Ung företagsamhet

UF är viktigt då det testar andra förmågor än många övriga kurser, i och med att den är mer praktiskt utformad. Eleverna får möjlighet att testa själva och ta till sig företagande på ett annat sätt. Jag tror på unga människors förmåga och tycker att det är spännande att se deras drömmar och mål uppfyllas. Jag älskar den energi och kraft som finns i UFs koncept!
– Caroline Kenmo, lärare på JENSEN gymnasium Södra
Stockholms bästa UF-lärare 2016!