Utveckla ditt ledarskap

På JENSEN erbjuder vi dig alla verktyg du behöver för att bli en bra chef eller ge dig in i ett entreprenörskap. Du kan utveckla ditt ledarskap till vilka höjder du vill – du bestämmer vart din resa tar vägen och självklart coachar vi dig dit.

ATT LEDA ANDRA

Du kanske inte tror det nu, men du kan vara en framtida ledare eller chef. Verkligt bra ledare är mycket kunniga inom sitt område, de har en vision och kan leda mot den genom att entusiasmera andra. Hos oss får du träna på ledarskap genom att leda dig själv och att samarbeta med andra i olika professionella roller och får slutligen pröva att leda andra.

Ledarskap

Ung Företagsamhet

Du förbereds noga under första och andra året för att under år tre få sätta en affärsidé du brinner för i verket på riktigt. Vi coachar dig i allt från kreativitet och ledarskap till affärsmässighet och försäljning.

Du kommer att utveckla din retoriska förmåga genom tävlingen JENSEN-nästet, där du med din företagspitch tävlar mot andra JENSEN-företag samt får en chans att visa upp dig för representanter från näringslivet.

Under tiden du jobbar med UF arbetar vi aktivt med att få in representanter från näringslivet som kan stötta, utveckla och driva ditt arbete framåt.

Sveriges bästa gymnasium i Entreprenörsskap

2021 fick en av våra skolor utmärkelser:
• JENSEN gymnasium Södra - Årets UF-skola i Stockholm

2018 fick två av våra skolor utmärkelser:
• JENSEN gymnasium Södra - Årets UF-skola i Stockholm
• JENSEN gymnasium Uppsala - Årets UF-skola i Uppsala

2014 utsågs JENSEN Södra till Sveriges bästa UF-skola och har även blivit Stockholms bästa UF-skola 2011, 2012, 2013, 2015, 2018, 2020 och 2021. Dessutom blev JENSEN gymnasium Göteborg bästa UF-skola i Göteborg 2015. Vi är otroligt stolta över dessa priser och det säger mycket att vi är bäst i hela Sverige på att lära ut företagsamhet till våra elever!

Genom åren har vi vunnit över 100 UF-priser!

Sophia Eliases - Ung företagsamhet

Jag brinner för Ung Företagsamhet då jag sett så många exempel på vad det gör med eleverna! Eleverna växer enormt som personer och blir självsäkrare, mognare, mer ansvarstagande och har framförallt enormt roligt under sitt UF år. Att driva UF-företag handlar inte bara om att bli företagare, det handlar om att bli företagsam. Det handlar också om att tränas för verkligheten, som den faktiskt ser ut, oavsett vad du som elev vill bli efter gymnasiet. Att få driva UF-företag borde vara en självklarhet för alla elever.

– Sophia Eliases, lärare på JENSEN gymnasium Västerås
Utsedd till Årets UF-lärare i Västmanland 2017

Diplomerad JENSEN Student

Diplomerad JENSEN student

Har du godkända betyg, presterar bra och har hög närvaro kan du bli Diplomerad JENSEN student. Det räcker inte att klara kunskapsmålen utan vårt mål är att du blir förberedd för verkligheten utanför skolan! Proffsigt uppträdande, entreprenörskap och ledarskap är andra förmågor som ingår i diplomeringen.

JENSEN Mastermind

Är du en blivande Mastermind?

Du som når riktigt höga betyg och allt som ingår i Diplomerad JENSEN Student, kan om du tar ett extra ledaransvar på din skola bli utsedd till JENSEN Mastermind. Våra Masterminds får särskilt diplom samt ges möjlighet att bidra mer till skolans utveckling och uppmärksammas av skolans ledning.