Hälsoprofil

På JENSEN har vi hälsan i fokus - både den psykiska och fysiska hälsan. Vi tror på devisen "må bra och prestera bättre"!

Mental träning

Din hälsa, utveckling och studieglädje är nyckeln till en framgångsrik och välfungerande skolgång. Om du mår bra, både fysiskt och psykiskt, blir du också mer motiverad och kan nå högre studieresultat. Därför tar vi på oss att som skola ta mer ansvar på riktigt kring våra elevers hälsa på flera plan.

Vi vill att din idrottsundervisning ska ge dig verktyg för att leva hälsosamt även efter gymnasiet, därför kommer du att få lära dig träna på gym, utveckla din löpteknik, prova på yoga och andra klasser som är vanliga på en träningsanläggning. Utöver det förekommer t ex simning, badminton, kampsport och mycket annat.

På JENSEN har vi tobaksfria skoldagar och vi erbjuder en hälsosam lunch. Endast frukt och vatten på lektionerna.

Pedagogiska promenader

Vi går dagligen på en pedagogisk promenad på den längsta lektionen. Oavsett väder. Precis som man i näringslivet på senare år har infört walk-and-talk-möten. Under promenaderna brukar vi diskutera ett ämne eller lösa en uppgift tillsammans.

Mental träning för ökat fokus

Vi arbetar dagligen med bland annat avslappningsövningar som hjälper dig att fokusera bättre både i och utanför skolan.

Exempel på bevisat positiva effekter av mental träning:

• Ökat välmående
  • Fokus och förmåga att prioritera
  • Bättre relationer till vänner och familj
  • Ökad förmåga att hantera stress och kriser