Träning för akademiska studier

Vi är ett gymnasium som verkligen bryr sig om att det ska gå bra för dig. Därför är vår inställning alltid att du kan nå högre resultat. Man kan säga att läroplanens mål är grunden men alla elever hos oss kan nå hur högt de vill!

Begåvning är inte allt. Du kan ha världens högsta IQ men ändå misslyckas i framtiden. Skillnaden man har funnit i hur väl människor över en viss normalbegåvning lyckas går att hitta i kreativitet och praktisk intelligens. 

I vårt koncept har vi tagit fasta på den praktiska intelligensen - att du utöver den intellektuella intelligensen ska få träna på att föra dig i olika sammanhang, göra verklighetsanpassade och kreativa uppgifter som utvecklar din sociala förmåga och din kreativitet bortom vad du trodde att du kunde klara. 

Schema som på universitet
 

JENSENs Schema

JENSENs schema liknar det på universitet eller högskola med föreläsningar och undervisning under för- eller eftermiddag och egen studietid under resten av dagen. Du läser färre ämnen parallellt, mer som på högskolan, mindre som på grundskolan. 

Du har mer sammanhängande egen arbetstid på för- eller eftermiddag då du tar ansvar för egen instudering eller går på läxhjälp/SMART study. Om du satsar på en sport utanför skolan kan schemat vara en bra möjlighet för att få in alla träningspass under veckan. Självklart har du lika många undervisningstimmar hos oss som på andra skolor, eller till och med fler. 
 

Läxhjälp på din nivå

Du kan få läxhjälp genom att gå på något av våra SMART study-pass i matematik eller andra ämnen för att höja betygen ytterligare en nivå.