Lärarporträtt 

Möt Emma Friberg och Kavosh Raufi som båda arbetar som lärare på JENSEN gymnasium Norra.

Kavosh Raufi lärare i ekonomi:

Vad är det bästa med att vara lärare?
Det är att få träffa elever och likasinnade kollegor dagligen! Vi har härliga och utvecklande samtal varje dag. Jag får vara med och utbilda med kunskap inom företagsekonomi, samtidigt som jag får lära mig en otroligt mycket från våra elever. Det kan vara allt från nya tekniska innovationer, samhällsnytt, vad som händer på börsen, ny musik, mode, det som är trendigt just nu m.m. Som lärare får man vara med och följa samhällsutvecklingen genom ungdomars vy, vilket är få förunnat. 

Vad är roligast med de ämnen du undervisar i? 
Det roligaste med företagsekonomi är alla häftiga affärsidéer mina elever kommer med utifrån de moment vi går igenom. När vi sen kör igång med UF (ungt företagande) så är det som att det slår gnistor om eleverna och deras fulla potential kommer till kraft. 

Det bästa med  JENSEN gymnasium Norra
Det är utan tvekan gemenskapen! Vi har en sådan otrolig sammanhållning på skolan. Alla hejar på varandra och frågar hur det är även om man kanske inte känner varandra riktigt. En skolkultur som gör att det känns roligt att vara lärare år efter år.

Kavosh Raufi

 


 

Emma Friberg lärare i svenska och religion:

Vad är det bästa med att vara lärare?
Det bästa med att vara lärare är att få träffa alla elever, såklart. I mitt yrke får jag dessutom involvera några av mina stora intressen i livet som är böcker och grammatik, samtidigt som arbetsuppgifterna är varierande. Ett jobb du inte kan tröttna på, helt enkelt! 

Vad är roligast med de ämnen du undervisar i? 
Det roligaste med att undervisa i svenska är att det är så mångfacetterat. I undervisningen involverar vi allt från hur en god talare gör för att fånga en publik till hur man skriver en debattartikel på bästa sätt. Läsning och diskussion av såväl romaner som noveller, dikter, låttexter och drama är också en given höjdpunkt i mitt ämne! 

Det bästa med  JENSEN gymnasium Norra
Det bästa med Norra är helt klart den varma stämningen och engagemanget hos såväl elever som lärare! 

Emma Friberg