Gymnasievalet

Vid frågor gällande ditt antagningsbesked till gymnasieskolan, vänligen kontakta gymnasieantagningen för vidare hjälp. Gymnasieantagningen har inga telefontider under sommaren utan går endast att nå via denna mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Svar på många frågor gällande antagningen hittar du på gymnasieantagningen hemsida.

Reservantagningen till år 1

Den 15 augusti 2022 tar JENSEN gymnasium Nacka strand själva över reservantagningen från gymnasieantagningen. Vi följer turordningen på gymnasieantagningens reservlista fram till den den 31 augusti. När det blir en ledig plats så ringer vi till den elev som står först på tur.

Då använder vi de kontaktuppgifter som finns med på reservlistan vi får från gymnasieantagningen. Det är därför viktigt att du är nåbar, annars går vi vidare till nästa sökande.

Du kan även registrera ditt intresse via länken: Ansökan JENSEN gymnasium Nacka strand. Ange då att du står på gymnasieantagningens reservlista och är mycket angelägen om en plats under “Beskriv orsakerna till önskan att byta skola”.

Från och med 31 augusti 2022 kan vi frångå gymnasieantagningens reservlista och göra en helhetsbedömning vid tillsättning av ledig plats. Står du inte med på gymnasieantagningens reservlista kan du skicka in en intresseanmälan via länken: Ansökan JENSEN gymnasium Nacka strand

För dig som står utan skolplats till år 1

Har du inte blivit antagen till något av dina val? Kontakta då gymnasieantagningen gymnasieantagningen@storsthlm.se eller KAA (kommunala aktivitetsansvaret) i din hemkommun för vidare hjälp.